Acasă Actualitate Pomana porcului 2021, în satul Zolt

Pomana porcului 2021, în satul Zolt

201
DISTRIBUIȚI

În data de 11 și 18 decembrie 2021, dar și în 8 și 15 ianuarie 2022, bănățenii sunt așteptați în satul Zolt, la numărul 10, județul Timiș, la tradiționala pomană a porcului.

”Veniți să beți răchie fiartă și să mâncați cârnați, să vă bucurați de pomana porcului după obiceiuri bănățene! În gospodăria lui uica (nene, bade) Mihai, o cuină (bucătărie) veritabilă, începe o serie întreagă de evenimente pregătite special pentru voi pe parcursul lunilor decembrie și ianuarie, pentru a vă bucura din plin de atmosfera sărbătorilor de iarnă, așa cum sunt ele trăite în satele din Banat”, este mesajul organizatorilor.

Programul se derulează respectând măsurile de siguranță, în aer liber, și începe de dimineață, când gazda îi așteaptă pe oaspeți cu răchie, vin fiert și un aperitiv cu produse locale: ceapă, brânză, slănină și zacuscă făcută în casă și cu felul principal: o mâncare la ceaun făcută cu carne proaspătă de porc.

”Nu doar că veți putea servi o diversitate de produse pregătite după rețete bănățene – unde condimentele adunate de la toate etniile din zonă fac din mâncare un șir interesant de experiențe – dar veți și putea participa la prepararea bucatelor alături de gazdă”, mai atrag atenția organizatorii. Tot aici, cei interesați pot degusta caltaboș cu un pic de coriandru sau cârnați ușor picanți, dar și alte specialități din carne de porc, toate preparate de uica Mihai, în propria cuină.

Comentarii

comentarii