Acasă Eveniment Pompierii ISU Timiș au avut o medie de 26 de intervenții pe...

Pompierii ISU Timiș au avut o medie de 26 de intervenții pe zi, în aprilie

454
DISTRIBUIȚI

În luna aprilie 2021, pompierii militari timișeni au avut, în medie, 26 de intervenții pe zi. Dacă luăm în calcul și misiunile specifice, vorbim de un total de 2.242 de acțiuni. Dintre acestea, cele mai multe, 1.470, au fost intervenții SMURD de acordare a primului ajutor medical, fiind supuse acestor intervenții 1.826 de persoane, dintre care 287 de copii. Incendii au fost 39 la număr, iar accidente rutiere, 36.

„Cele mai multe solicitări au fost pe partea de afecțiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 598 de solicitări, urmate de solicitările pe partea de traumatisme – 344 de cazuri, epidemii (COVID 19) – 143 de solicitări, intoxicații – 131 de solicitări, afecțiuni cardiace – 114 solicitări și 140 de solicitări pentru alte afecțiuni”, precizează sublocotenent Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, în legătură cu acordarea primului ajutor.

În aprilie, 39 de incendii au fost stinse de echipajele ISU Timiș. Principala cauză de producere a acestora a fost de natură electrică. În 20 de cazuri, incendiile au pornit de la un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu improvizații, prize defecte, echipamente electrice improvizate sau aparate electrice sub tensiune lăsate nesupravegheate. Alte șapte 7 incendii au fost provocate de coșurile de fum necurățate sau defecte, trei incendii au fost cauzate de fumatul în locuri nepermise, iar nouă au avut cauze. Echipajele de pompieri au asigurat măsuri specifice și au acordat primul ajutor medical la 34 de accidente rutiere.

Pe lângă intervențiile în situații de urgență, pompierii au desfășurat și 445 de misiuni specifice contextului actual creat de pandemia de coronavirus. Aici intră misiuni de informare preventivă, controale privind respectarea măsurilor de prevenire COVID 19 și transportul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Comentarii

comentarii