Acasă Eveniment Pompierii militari din Timiș au avut 271 de intervenții și misiuni în...

Pompierii militari din Timiș au avut 271 de intervenții și misiuni în minivacanța de Paști. Printre altele, un singur incendiu provocat de o lumânare nesupravegheată

473
DISTRIBUIȚI

Între 30 aprilie și 3 mai, în minivacanța de Paști, pompierii militari timișeni au avut 271 de intervenții și misiuni specifice. Cele mai multe intervenții, 172, au fost pe partea de acordare a primului ajutor din partea echipajelor SMURD. Au mai fost șase incendii și 11 accidente rutiere, patru la care a fost nevoie de deblocarea ușilor, unde a fost nevoie de intervenția pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție au desfășurat și 59 de activități preventive, cu rolul de a conștientiza populația cu privire la măsurile de prevenire atât a incendiilor, cât și a răspândirii virusului SARS CoV2.

De menționat că, spre deosebire de anii precedenți, un singur incendiu a fost provocat de o lumânare de la Slujba de Înviere. Incidentul s-a petrecut în zona Calea Șagului, iar, din fericire, focul a fost observat la timp, iar pierderile înregistrate au fost doar materiale, în apartamentul în care s-a și produs incendiul.

În rest, în privința slujbelor din Noaptea de Înviere nu au fost înregistrare situații de urgență. Pompierii au asigurat măsurile pentru desfășurarea în condiții de siguranță a slujbelor religioase la bisericile și mănăstirile unde s-a înregistrat un aflux mare de persoane, dar credincioșii au respectat toate măsurile de siguranță.

„Pe această cale, dorim să le aducem mulțumiri cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate și au respectat măsurile de siguranță pe timpul desfășurării slujbelor religioase, sărbătorind în siguranță acest eveniment important! Vă mulțumim pentru colaborare!”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Comentarii

comentarii