Acasă Actualitate Pompierii militari sprijină comunităţile afectate de inundaţii…

Pompierii militari sprijină comunităţile afectate de inundaţii…

312
DISTRIBUIȚI

… cu lopata

Un echipaj format din 20 de pompieri din cadrul Detaşamentului Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” Caraş-Severin a intervenit marţi, 27 iulie a.c., într-o acţiune de îndepărtare a efectelor inundaţiilor ce au avut loc pe Valea Timişului, în localităţile Bucoşniţa şi Goleţ.
Pompierii au sprijinit populaţia la evacuarea apei şi mâlului din pivniţe şi fântâni, dar şi la eliberarea unor căi de acces. Aceştia au intervenit cu motopompele din dotare, dar şi muncind fizic alături de cetăţenii afectaţi. În zonă s-a aflat şi un echipaj format din aproximativ 20 de jandarmi, care a participat la o intervenţie organizată la staţia de captare şi filtrare a apei ce deserveşte localitatea Goleţ.

… dar şi cu sufletul

Urmare a unei acţiuni umanitare de strângere de bani, bunuri şi alimente, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin, au donat ieri unei familii de bătrâni, din localitatea Feneş, afectată de inundaţiile de luna trecută, alimente, haine şi o sumă de bani din care să poată cumpăra o parte din materialele de construcţie necesare.
În după-amiaza zilei de 29 iunie a.c., pompierii din Caransebeş au salvat dintr-o casă ameninţată de ape, o familie de bătrâni. Bărbatul deznădăjduit încerca să mai salveze câte ceva din curtea plină de bolovani Femeia era infirmă, imobilizată într-un scaun cu rotile. Viitura din acea zi a şubrezit structura locuinţei.
 

Comentarii

comentarii