Acasă Eveniment Pompierul din Mehedinţi peste care a căzut un trunchi de copac ars...

Pompierul din Mehedinţi peste care a căzut un trunchi de copac ars a fost transferat de la Timișoara la Viena

678
DISTRIBUIȚI

elicopter-smurd- 0Pompierul din Mehedinţi care a fost dus cu un elicopter SMURD la Timişoara, după ce un trunchi de copac s-a prăbuşit peste el în timp ce intervenea pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie, a fost transferat la spitalul AKH din Viena.

Pompierul a fost dus la Timişoara, vineri după-amiaza, cu un elicopter SMURD, după ce a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului.

Bărbatul de 47 de ani a fost cuprins de flăcări în timp ce intervenea pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie la Eşelniţa, în judeţul Mehedinţi. La un moment dat, un trunchi de copac, cuprins de flăcări, s-a prăbuşit peste el, antrenând focul în jur.

După investigaţii amănunţite la Spitalul Judeţean Timişoara, secretarul de stat Raed Arafat a decis transferul pompierului la spitalul AKH din Viena.

Marius Craina, manager Spitalul Județean din Timisoara: ”Medicii noştri care erau de gardă s-au ocupat de tratamentul pacienţilor şi având în vedere gravitatea şi complexitatea, am completat echipa cu medici care au venit de acasă”.

Pacientul trebuia să ajungă într-o clinică de mari arşi, aşa cum este cea din curtea spitalului de urgenţă din Timişoara. A costat 5 milioane de euro, dar stă închisă de trei ani. Nu există aparatură suficienta, iar pana acum toate licitaţiile au fost un eşec.

Medicii au căutat soluţii pentru transferului pompierului. În Bucureşti, toate paturile pentru arşi sunt ocupate, aşa că a fost trimis cu o ambulanţă în Viena. Veştile de acolo sunt bune. Pompierul este în stare stabilă. Între timp, în ţară, colegii lui continuă lupta cu focurile de vegetaţie.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, aproape de miezul nopţii, pompierul rănit a fost urcat la bordul unei ambulanţe SMURD, însoţit de un echipaj medical specializat care să asigure monitorizarea pe tot parcursul drumului către spitalul din capitala Austriei.

Medicii spun că din fericire, căile respiratorii nu i-au fost afectate în urma arsurilor pe care le-a suferit, iar aceasta face ca şansele de supravietuire ale pompierului să fie mari, scrie news.ro.

Comentarii

comentarii