Acasă Actualitate Popă delirant. Constantin Dimoiu, din Armată, în Piața 700

Popă delirant. Constantin Dimoiu, din Armată, în Piața 700

2313
DISTRIBUIȚI

Suntem în Postul Mare și mi-aș fi dorit, măcar în aceste săptămâni, să nu mai fiu nevoită să exprim, public, atitudini, fapte, opinii, despre ”armata” coruptă din Biserica Ortodoxă Română din Banat, încă în suferință după dictatura lui Paisie Lugojeanul, care nu se potolește, nu se satură de lăcomii, de abuzuri. Dumica a treia din Postul Mare a slujit, cu toată armata lui de slugarnici, în Catedrala Mitropolitană, dar nu a lăsat CORUL să cânte… A adus grupul său de behăitori și a ieșit lumea din biserică, rând pe rând…

Dar, nu Paisie este tema de azi!

Este vorba despre un alt ”paisiac”, tot negru, întunecat în atitudini și comportament, popă în bisericuța – fostă Capelă Militară din Piața 700, ratat în Armata Română, dat afară, pe numele său, Constantin Dimoiu. Dacă preotul Mihai Pop, fost consilier în CLT, din partea PNȚ CD, nu s-ar fi zbătut să redea bisericii, acea capelă militară și să o transforme din magazie de alimente în biserică, acești ”preoți militari”, mai mult afaceriști decât devotați bisericii, nu ar fi avut loc de…muncă! Pe preotul Pop l-au distrus complet faimoșii paisiaci, Lungoci și Sfercoci, devotați lui Paisie, dar practicanți de ritualuri satanice, cum a fost Lungoci, alături de un grup de țigani… fapt intens mediatizat deja în tată presa.

Revenind la popa Dimoiu, un biet agramat, fiind în Postul Mare, are alte teme, decât dezvoltarea relațiilor cu enoriașii, căutarea adevărului, liniștirea sufletelor celor ce-l caută. Având un comportament ingrat, obraznic, mai mulți enoriași se plâng de felul penibil în care promovează clevetirea! Aha, parcă era un păcat, sau nu?

Armata are regulile sale, un comandant îl va întreba foarte rar pe un subordonat dacă are o problemă sau nu, dar un preot are datoria de a afla, mereu, ce-i apasă pe oamenii care vin acolo, în bisericuța recuperată de părintele Mihai Pop. El nu face asta, mai mult, este mereu în conflict cu alți preoți.

În război, ca în război!

Popa militar are aici un venit. Decât să fie drumuri, mai bine în capelă…Conflictual, popa Dimoiu are deja faima unui certăreț, afurisit, nedemn de straiele preoțești.

Aceștia sunt preoții noștri?

Comentarii

comentarii