Acasă Eveniment Popii se toarnă pe Internet, în apropierea Paştelui

Popii se toarnă pe Internet, în apropierea Paştelui

458
DISTRIBUIȚI

Prea Sfinţia Sa, Paisie Lugojanu – batjocorit pe un site ce-i poartă numele…

Unele dintre cele mai importante feţe bisericeşti de la Timişoara sunt desfinţate pe un blog, chiar în apropierea sărbătorilor de Paşti.  Blogul http://paisielugojanu.blogspot.com/ poartă numele episcopului vicar al Arhipeiscopiei Timişoara, Prea Sfinţia Sa, Paisie Lugojanu. Acesta este numit „Uzurpator schizmatic” şi „Tiran”. Administratorii blogului i-au făcut lui Paisie şi un CV în bătaie de joc. La rubrica domenii de interes este trecut: „să parvin”, filme preferate: „Alexandru Lăpuşneanu: Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”. Muzica preferată a Sfinţiei Sale este „Laudent servi!”

Blog de atitudine împotriva abuzurilor din Biserica Ortodoxă

Abundenţa de materiale ce scot la iveală o sumedenie de nerguli din Mitropolia Banatului au fost postate imediat după ce mai multor preoţi din Timişoara li s-a interzis să mai facă declaraţii de presă. Mitropolia Banatului a decis să pună pumnul în gura slujitorilor Domnului, deoarece mai mulţi preoţi au scos la iveală lucruri tulburi ce se petrec aici. Blogul intitulat „Opinia Publică vs Paisie Lugojanu” se vrea un „blog de atitudine împortiva abuzurilor din Biserica Ortodoxă Română”. Pe blog sunt prezentate şi mai multe articole din presă ce prezintă problemele din Mitropolia Banatului, dar şi o înregistrare aşa-zis compromiţătoare cu Paisie Lugojanu.

Popi cu cumul de funcţii şi mai multe norme întregi?

Pe blogul antiabuzurilor din Biserica Ortodoxă Română sunt relatate şi o mulţime de nereguli din Mitropolia Banatului. Într-unul din ultimele materiale publicate sunt acuzaţi mai mulţi preoţi de cumul de funcţii. Aceştia ar lucra în mai multe locuri cu normă întreagă. Cei ce au postat pe blog au ţinut să dea exemple: vicarul administrativ Ionel Popescu ar fi vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei cu normă întreagă, consilier bisericesc la Arhiepiscopia Timişoara, tot cu normă întreagă, paroh în Iosefin cu normă întreagă, dar şi ghid turistic în Ţara Sfântă. Preotul Ion Ţârnea ar avea, conform blogului, normă întreagă ca director al tipografiei diecezane, dar şi ca preot în Freidorf.

Atac şi la ITM

Un alt preot, Gheorghe Iftineanţu ar avea normă întreagă ca preot la catedrală, responsabil cu studenţii şi o altă normă întreagă ca preot în Mehala. „Exemplele pot continua la nesfârşit, majoritatea celor de la centrul eparhial au norme duble sau triple (Boancheş, Sfercoci, Lungoci, Vasiescu, Pavel, Carebia, Florescu). Iată că totuşi aceste lucruri au fost sesizate, prin curajul unor preoţi, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, dar, ce să vezi, inspectorul care a fost desemnat să meargă în control era…, ați ghicit, fiică de preot. Asfel că, sub oblăduirea doamnei Corescu, totul sau aproape totul a fost muşamalizat”, se arată pe blogul http://paisielugojanu.blogspot.com/. Pe blog sunt postate mai multe documente despre controlul ITM la Arhiepsicopia Timişoara şi rezultatele lui.

Ionel Popescu: „Pe blog scriu oameni frustraţi, fără credinţă”

Reperezentanţii Arhipeiscopiei Timişoara susţin că nu se vor coborî niciodată la nivelul celor ce scriu pe acest blog. Nici Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanu nu bagă în seamă ce se scrie pe blogul ce-i poartă numele. „Pe acest blog sunt răutăţi pe care noi nu le băgăm în seamă. Sunt scrise de nişte oameni frustraţi, de oameni ce nu au credinţă, nu au de-a face cu biserica, moralitatea şi credinţa, nu are rost să ne coborâm la un asemnea nivel. Acolo sunt debitate multe mizerii. Prea Sfinţitul Paisie nu bagă în seamă asemenea mizerii. Pe Internet, sub umbrela anonimatului, poţi să scrii orice. Nu scriu oamenii de calitate aici, se vede din expresiile suburbane şi limbajul mai prejos decât cel de mahala. În cazul meu, nu e vorba de cumul de funcţii, sunt vicar şi preot, nu sunt consilier bisericesc.”, ne-a spus vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Timişoara, preotul Ionel Popescu.

 
 

 

Comentarii

comentarii