Acasă Administraţie Porci mistreți morți, depistați cu pestă porcină africană, în Timiș. Se impun...

Porci mistreți morți, depistați cu pestă porcină africană, în Timiș. Se impun măsuri în mai multe localități, inclusiv Timișoara

1462
DISTRIBUIȚI

În județul Timiș a apărut un nou focar de pestă porcină africană, la mai puțin de o lună de când cele existente la Bucovăț, Mănăstirea Șag și Cadar au fost declarate stinse. În această după-masă au sosit de la I.D.S.A. București, rezultatele pozitive ale probelor prelevate de la trei cadavre de porci mistreți, descoperite pe Fondul de vânătoare nr. 61 Moșnița, aparținând AJVPS Timiș.

Drept urmare, Comitetul Local de Combatere a Bolilor, convocat astăzi de prefectul Liliana Oneț, a aprobat planul de măsuriși a decis să fie stabilită zona afectată.Aceasta se întinde pe o rază de 13 kilometri de la locul în care au fost găsite cadavrele de porci mistreți, fiind formată din:

–        Zona  Infectată cu o rază de 8 kilometri care cuprinde localitățile Urseni, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Albina, Bucovăț, Bazoșu Nou, Remetea Mare, Giarmata Vii, Ghiroda, Timișoara: zona Modern, zona Ciarda și zona Buziașului;

–        Zona control temporar (tampon) de încă 5 kilometri în exteriorul zonei infectate care cuprinde localitățile Uliuc, Unip, Icloda, Sacoșu Turcesc, Dragșina, Bazoșu Vechi, Izvin, Recaș, Rudicica, Timișoara (zona Mehala și zona Freidorf).

Comentarii

comentarii