Acasă Actualitate Portal interactiv despre tradițiile culinare ale Banatului, lansat de GAL Colinele Recaș...

Portal interactiv despre tradițiile culinare ale Banatului, lansat de GAL Colinele Recaș și CJT

367
DISTRIBUIȚI

GAL Colinele Recaș, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, a lansat oficial site-ului www.bucatarie.inbanat.ro, portal interactiv, adresat tuturor celor îndrăgostiți de tradițiile culinare ale Banatului. 

”Veți găsi rețete unice, scrise în grai bănățan, adevărate comori păstrate în timp și lansate acum pe o platformă accesibilă tuturor. Proiectul a fost dezvoltat de GAL Colinele Recaș și finanțat de CJ Timiș prin agenda culturală.

Cu acest proiect, Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș, cu sediul în sat Cerneteaz, nr. 100, Giarmata, județul Timiș vine în sprijinul HORECA, industrie puternic afectată în această perioadă.

Aici vom organiza concursuri și vom promova locurile în care se pot cumpăra preparate așa cum se gătea odată, oferind posibilitatea celor interesați a se promova. La fel ca și site-ul www.sugubat.inbanat.ro, cele două portaluri sunt două inițiative, prin care luptăm cu pandemia și ne dorim ca valorile noastre de altădată să nu fie date uitării în aceste vremuri disperate.  Nu ne vom opri aici. Vă invităm să experimentați și dumneavoastră această platformă!”, a explicat Cătălin Tiuch, președintele GAL Colinele Recaș Timiș.

Rețetă din Banat: Crumpi în cipsie cu cârnați afumați (cartofi la tavă cu cârnați)

O denumire din Banat a cartofilor la tavă. Un fel de mâncare preferat în zilele friguroase de iarnă.

Se curăță cartofii, se taie felii, pe lungime, (mai groase decât pentru cartofii prăjiți). Se amestecă cu puțină sare și boia și așază într-o tavă pentru copt, unsă, cât să nu se prindă cartofii, deoarece se va mai scurge în timpul coacerii și grăsime din cârnați.

Se porționează cârnatul afumat (șters în prealabil) și se așază peste cartofi. Se dă tava la cuptor, în jur de o oră.

Comentarii

comentarii