Acasă Cultura Portalul Orașului Paralel din Elisabetin se deschide pentru ultima dată în acest...

Portalul Orașului Paralel din Elisabetin se deschide pentru ultima dată în acest an

DISTRIBUIȚI

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara împreună cu Asociația Diogene și Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” prezintă în zilele următoare spectacolul ORAȘUL PARALEL: „Party în Elisabetin”, pentru ultima dată în acest an. Duminică, 15 iulie, va avea loc și ediția a cincea a întâlnirilor CityTalk, cu tema: re-povestirea, re-prezentarea și re-imaginarea patrimoniului cultural.

Ultimele trei reprezentații din acest an ale spectacolului Orașul Paralel „Party în Elisabetin”, regia Ana Mărgineanu, vor avea loc consecutiv în zilele de joi, vineri și sâmbătă (12, 13 și 14 octombrie), cu începere de la ora 18:30. După succesul premierei din vară, publicul spectator – de această dată și participant activ la spectacol – va avea din nou ocazia să descopere unul dintre cartierele emblematice ale Timișoarei, ce devine un univers fascinant format din teatru, muzică, dans și tehnologie. Mai mult, va fi ultima șansă din acest an de a trăi această experiență teatrală inedită.

„Orașul Paralel: Party în Elisabetin” încheie trilogia Orașul Paralel creată de regizoarea Ana Mărgineanu și dramaturgul Peca Ștefan. „Party în Elisabetin” face posibilă vizionarea spectacolului pe mai multe rute paralele, spectatorii putând să aleagă, la fiecare reprezentație, unul dintre cele 5 trasee disponibile, care au puncte de pornire diferite în cartierul Elisabetin și se încheie împreună la Portal, adică fosta Hală de Fundații a Facultății de Construcții UPT (strada Ioan Curea nr. 2). Spațiul a fost revigorat pentru spectacol cu aportul talentatului scenograf Adrian Damian.

Fiecare rută are ca protagonist unul sau mai multe personaje: paraleliana Lela, polițistul Edgár (unul dintre personajele secundare din Orașul Paralel: Iosefin), fosta dactilografă Beáta (unul dintre personajele secundare din Orașul Paralel: Fabric), influencera surdă XO sau membrii Lela Crew de la Portal. Participanții pot descoperi mai multe atracții: Jocul Vieții (un boardgame pentru 6 jucători), Cortul Secretelor (cu teatru de păpuși), Labirintul Oglinzilor, Pădurea Șoaptelor, Fântâna Timpului, Oceanul Continuității și Tărâmul Dorințelor. Spectacolele vor fi traduse simultan în română și maghiară, în funcție de limba în care se joacă.

Duminică, 15 iulie, ora 13:00 va avea loc CityTalk 5.1 –  Despre re-povestirea, re-prezentarea, re-imaginarea patrimoniului cultural, pornind de la spectacolul „Party in Elisabetin”. Toți cei interesați sunt bineveniți la Portalul Orașului Paralel (strada Ioan Curea nr. 2), iar discuția va fi și transmisă live pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/orasulparaleltimisoara

La întâlnire vor participa Andreea Duță (coregraf, regizor asociat), Cristian Blidariu (decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism UPT), Mihaela Tilincă (mediator cultural), Vesna Roșca (secretar literar la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely), Ionel Mărginean (producătorul spectacolului). Discuția rămâne deschisă celor interesați de patrimoniul cultural ca resursă pentru „Orașul paralel”, poveștile reale care au inspirat textul, descoperirile din timpul documentării și repetițiilor din Elisabetin, și desigur, impactul spectacolului asupra spectatorilor.

Detalii despre distribuția spectacolului și realizatori sunt disponibile pe pagina web  https://orasulparalel.ro/ .

Biletele costă 40 lei și pot fi achiziționate online: https://ticket.tm-t.ro/ro și de la Casa de bilete a Teatrului Maghiar între orele 13-19.

Proiectul Orașul Paralel face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Comentarii

comentarii