Acasă Actualitate Posibile inundaţii în Timiş, în primăvara lui 2010

Posibile inundaţii în Timiş, în primăvara lui 2010

289
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş a tras linie la final de an şi a făcut un bilanţ, cu împliniri şi neîmpliniri. Una dintre cele mai mari neîmpliniri este faptul că încă nu s-a făcut deponeul ecologic de la Ghizela. Contractul cu constructorul abia s-a semnat, chiar în această lună. Şi până s-a semnat acest contract a trecut mult timp. Licitaţia a fost contestată de două ori. De fapt, odiseea deponeului ecologic ce va lua fiinţă la Ghizela este una lungă şi încâlcită, cu schimbări de locuri pentru construirea deponeului şi altele… Realitatea e că, la sfârşitul lui 2009,  groapa de gunoi de la Parţa este închisă, în judeţul Timiş mai sunt câteva gropi de gunoi deschise, iar Timişul “exportă” gunoi prin alte judeţe.

Bastionul nu e gata, nici extinderea Palatului Administrativ

O altă neîmplinire este legată de nefinalizarea reabilitării Bastionului Theresia. Acesta trebuia să fie finalizat anul acesta, dar va fi finalizat în anul ce vom intra. Şi extinderea Palatului Administrativ (clădirea ce se ridică în spatele Consiliului Judeţean Timiş) trebuia finalizată până la sfârşitul acestui an, dar finalizarea acesteia se va prelungi până anul viitor.

Posibile inundaţii în Timiş, în primăvara lui 2010

Dacă vine vorba de drumuri şi infrastructură, cei de la CJ Timiş spun că nici un drum judeţean nu e blocat din cauza zăpezii căzute în această perioadă, dar se circulă în condiţii de iarnă. Consiliul Judeţean Timiş vrea să demareze reabilitarea drumului Timişoara – Buziaş – Lugoj, reabilitarea drumului Periam-Sânnicolau Mare şi realizarea centurii de ocolire a Buziaşului. Meteorologii, însă, anunţă vremuri grele pentru primăvara anului 2010 în judeţul Timiş, mai exact posibile inundaţii.

Comentarii

comentarii