Acasă Cultura Poster X Poem. O provocare lansată tinerilor poeți și artiști vizuali din...

Poster X Poem. O provocare lansată tinerilor poeți și artiști vizuali din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Poster X Poem Young este provocarea lansată de Poster X Poem pentru tinerii timișoreni, care au ocazia să creeze propriile lor postere poem.
10 tineri artiști vizuali vor putea participa, pe 4 și pe 5 iunie, la un atelier de poster making condus de Ovidiu Hrin și vor transforma 10 poeme, de la 10 tineri poeți, în 10 postere poem.

Posterele realizate în cadrul atelierului vor fi expuse într-o locație din Timișoara, în luna iulie. Atât participarea la atelier, cât și selecția textelor se face prin open call, deschis până pe 29 mai.

După 4 ediții la București și la Chișinău, cu expoziții itinerante la Brașov și la Vaslui, Poster X Poem ajunge vara aceasta la Timișoara pentru a aduce poezia contemporană și arta vizuală în spațiul public!

Selecția celor 10 participanți la atelierul de poster making va fi realizată de Ovidiu Hrin, graphic designer, fondator și lider al studioului Synopsis din Timișoara, în cadrul căruia se implică în proiecte complexe de comunicare.
Alex Higyed va alege cele 10 poeme care vor fi transformate în poster. Alex este librar și scriitor, volumul său de poezie, nimic personal, fiind publicat la Casa de Pariuri Literare (2021).

Persoanele care își doresc să realizeze propriul poster sau să își vadă poemele în spațiul public pot găsi mai multe detalii despre înscriere aici: https://tinyurl.com/pxpyoung.

Proiect interdisciplinar care aduce împreună în postere expuse în expoziții, poeți contemporani și artiști vizuali, Poster X Poem crede că posterul este mediul ideal de comunicare în spațiu public și deci mijlocul perfect de a scoate poezia din cărți pentru a o aduce în stradă, printer oameni. Poster X Poem Timișoara este un proiect co-finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte și sprijinit de Universitatea de Vest din Timișoara și de Typopassage.

 

Comentarii

comentarii