Acasă Eveniment Potop peste gugulani în Caraş-Severin

Potop peste gugulani în Caraş-Severin

776
DISTRIBUIȚI

Localităţile Feneş, Armeniş, Satbătrân, Submargine, Teregova, Bozovici şi Prilipeţ au căzut pradă inundaţiilor
În jurul orei 17, peste gugulani a venit potopul. Precipitaţiile au căzut cu 110l/mp, fapt pentru care micile pârâuri Râul Alb şi Argena au măturat totul în cale. Au fost avariate 155 de locuinţe, din care 60 la Feneş, 35 la Prilipeţ, 30 la Bozovici şi 30 la Teregova, precum şi circa 100 de gospodării şi anexe.
Tot din cauza inundaţiilor, au fost afectate 115 de fântâni, fapt pentru care se recomandă ca oamenii să nu folosească apa pentru consum. În acest sens, în cazul în care se solicită de către primării, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin va căuta soluţii pentru ca cei afectaţi să primească apă plată şi apă minerală. La Slatina Timiş, au fost inundate 50 hectare de teren agricol şi 75 hectare de păşuni şi fâneţe. La Teregova au mai fost afectate de inundaţii şi o şcoală, o grădiniţă şi biserica.

La această oră, mai este blocat drumul comunal Armeniş – Sat Bătrân, iar pe un drum forestier de pe raza comunei Bozovici se circulă cu dificultate, pe o porţiune de 400 metri. Cu dificultate se circulă şi pe drumul comunal din Slatina Timiş, pe o porţiune de 3,2 km şi pe 1,5 km de străzi. Tot aici au fost afectate două poduri şi patru podeţe. Şi calea feroviară între Armeniş şi Teregova este blocată, începând de marţi, de la ora 17.20, circulaţia desfăşurându-se pe o rută ocolitoare.

Comentarii

comentarii