Acasă Actualitate Povestea cu „pajiștea urbană, polenizatorii și microhabitatul” din Timișoara, inventată de Rudolf...

Povestea cu „pajiștea urbană, polenizatorii și microhabitatul” din Timișoara, inventată de Rudolf Graef, s-a dovedit a fi… „treabă serioasă”

DISTRIBUIȚI

În Timișoara, scuarul de la intersecția străzii Ana Ipătescu cu bd. Dâmbovița a devenit „pajiște urbană”. Dacă la început a crezut că este glumă, consilierul local Roxana Iliescu (PRO România) a constatat că, într-adevăr, oamenii din societățile primăriei chiar au gândit la modul serios acest proiect de „microhabitat”

„Ce inițial mi s-a părut o glumă, este totuși o treabă serioasă asta cu «biomasa, biodiversitatea, microhabitatul, albinuțele și polenizarea». Dacă inițial m-am mirat că-n povestea asta a pus inimă domnu’ cu PUG-ul Timișoarei (Rudolf Graef, consilierul primarului – n.r.), neterminat de 12 ani, care în loc să se preocupe să-l finalizeze, încearcă să ne bage pe gât bălăriile de pe malurile Begăi pe post de  microhabitat pentru albinuțe, hop că sare cu povestea și directorul adjunct de la Piețe!?”, scrie Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta mai relata în urmă cu câteva zile că cele 80.000 de plante comandate de primărie de la Horticultura nu au cum să fie achiziționate. Acum, consilierul local PRO România arată cu degetul spre conducerea altei societăți municipale: Piețe SA, a cărei director adjunct este Cătălina Jahn. Totodată, Roxana Iliescu o atacă și pe Raluca Bedelean, grădinarul-șef al Timișoarei. Ambele șefe sunt, de altfel, implicate în controverse legate de circumstanțele prin care au ajuns în poziții de conducere.

„Ce caută directorul de la Piețe să-i coordoneze pe cei de la Horticultura, nu știu… dar poate știe cealaltă distinsă doamnă, Bedelean, încă grădinar șef în cadrul PMT… Mai jos, priviți fotografiile făcute astăzi cu pajiștea vieții, în toată splendoarea ei și vă minunați! «Pe 10 aprilie am implementat primului proiect pilot de înființare a unei pajiști florifere perene favorizantă polenizatorilor. Astăzi după aproape două luni rezultatul arată așa Mulțumesc tuturor participanților de atunci, cât și celor de la Horticultura Timișoara pentru ajutor. Îmi doresc ca împreună cu voi să facem cât mai multe astfel de proiecte în orașul nostru,  pentru a ajuta albinele și biomasa, atât de importantă pentru mediul înconjurător!». Postare fb director adjunct Piețe SA Cătălina Jahn. Mai vrea astfel de pajiști… aș zice mai bine să se mute la sat”, spune, mai exact, Roxana Iliescu.

Comentarii

comentarii