Acasă Cultura Poveștile Timișoarei si Veranda literară au avut mare succes, la Muzeul Satului...

Poveștile Timișoarei si Veranda literară au avut mare succes, la Muzeul Satului Banățean

DISTRIBUIȚI

Hambarul (literar) de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a fost plin de lume, vineri 7 octombrie, seara, cu prilejul organizării celor două manifestari culturale, Poveștile Timișoarei si Veranda literară, organizate cu sprijinul CJ Timiș!

“Grozavă atmosferă a fost ieri, la Veranda literară de la Muzeul Satului Bănățean, între prieteni! S-a citit, s-a cântat, s-a povestit, s-a ciocnit un pahar de vin, s-a râs, s-a fotografiat.  Mulțumiri celor care ne-ați fost alături!”, este mesajul lui Robert Șerban, unul dintre protagoniști în dublă ipostază: scriitor și artist fotograf. Robert a participat și cu poze la expoziția de fotografie, dar a și citit proză.

Vineri, la Hambarul de la Muzeul Viu, au avut loc cele două evenimente care s-au completat și au avut loc simultan: literatură și muzică + expoziție foto – ambele având ca subiect comun Timișoara noastră, în texte și fotografie, exact așa cum este ea.

”Veranda literară” a reunit în acest an la un loc șapte prozatori ai Timișoarei, care-și vor lansa sau relansa recentele cărți de proză: Robert Șerban (Oameni în trening, editura Polirom, 2021), Bogdan Munteanu (Stai jos sau cazi, editura Nemira, 2022), Gabriel Timoceanu (Fericit cel iubit de tine, editura Paralela 45, 2020), Goran Mrakić (Micile plăceri ale morții, editura Nemira, 2022), Borco Ilin (Jurnal de pustă, editura Humanitas, 2021), Sorin ”Sunshine” Stanca (Sunt doar un băiat de asfalt, editura Brumar, 2022), Daniela Rațiu (Ultimul an cu Ceaușescu, editura Litera, 2022).

Autorii s-au prezentat unii pe alții, scurt și tușant. Fiecare dintre ei au povestit implicit, și despre Timișoara, cu aspectele ei frumoase sau mai puțin frumoase, de unde și cuvântul ”periat”, nu speriat. Și, desigur, meșteșugul scriitorices a fost dublat de cel muzical, live – Ion Dorobanțu (chitară) și Alina Giurgiu ”Jais” (voce).

Expoziția foto ”Poveștile Timișoarei” (prima ediție), întitulată și ”Zero Photoshop”, vine ca o completare în imagini al actului leterar, cu fotografii realizate de Sergio Morariu, Milodrag Konstantinovici, Robert Șerban, Borco Ilin, Daliana Iacobescu, Daniela Rațiu, Camil Mihăescu, Gheorghe Șfaițer și Cosmin Ioachim Damian.

Ambele evenimente au fost finanțate de CJ Timiș.

Comentarii

comentarii