Acasă Politica PP-DD aruncă bomba: PSD ar putea rămâne în opoziţie şi în Consiliul...

PP-DD aruncă bomba: PSD ar putea rămâne în opoziţie şi în Consiliul Local Timişoara, şi în Consiliul Judeţean Timiş

235
DISTRIBUIȚI

titiriga bojin

Contrele între PSD şi PP-DD tind să ia amploare la vârful organizaţiilor judeţene din Timiş.

Preşedintele interimar al PP-DD Timiş, Cătălin Ţiţirigă, le-a cerut social-democraţilor să respecte protocolul semnat la nivel naţional şi să schimbe viceprimarii în 14 localităţi din Timiş, inclusiv în Lugoj. În replică, preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, declară că protocolul va fi respectat în momentul în care cei trei membri PP-DD din Consiliul Local Timişoara vor vota pentru schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu.

Citește și: Se clatină fotoliul viceprimarului Traian Stoia. „Va fi o toamnă foarte interesantă!”

Acuzele reciproce de nerespectare a protocolului se lasă şi cu ameninţări voalate. Liderul PP-DD Timiş susţine că protocolul semnat de cele două partide la nivel judeţean, la începutul lunii iunie, a fost anulat. Ceea ce l-a deranjat cel mai mult pe Ţiţirigă a fost declaraţia lui Titu Bojin conform căreia preşedintele judeţean al PP-DD nu îşi poate struni proprii oameni.

Citește și: Dragoste cu năbădăi între PSD şi PP-DD în Timiş. Bojin aruncă pisica moartă în curtea partenerilor

M-a făcut să râd acest individ. În primul rând, eu nu am semnat niciun protocol cu PSD la Timişoara. Protocolul semnat de biroul interimar în luna iunie s-a anulat. Dacă domnul Bojin are impresia că eu nu pot să controlez cei trei consilieri, o să-i arat în toamnă că pot să-i controlez. Cei trei consilieri vor vota toţi în aceeaşi direcţie. Că e stânga, că e dreapta, rămâne de văzut”, a declarat Cătălin Ţiţirigă.

Preşedintele interimar al PP-DD Timiş aminteşte că protocolul semnat la nivel naţional prevede că, acolo unde se pot face majorităţi cu PSD, oamenii “domnului Dan” trebuie să primească funcţii de viceprimar. Momentan, ar exista 14 unităţi administrative din Timiş în care PSD ar putea schimba viceprimarii dar nu o face. „Pe mine nu mă interesează că primarii lui nu vor. Nici consilierii mei poate nu vor să facă cu el la Timişoara. Am declarat că vom încerca să respectăm protocolul semnat la nivel naţional. Dar dacă nu se poate respecta din partea lor… Ei nu au mişcat un deget de acum trei săptămâni, de când am discutat cu domnul Bojin”, mai explică Ţiţirigă.

Nu am nevoie de voturile PSD să-mi pun viceprimar sau vicepreşedinţi de consiliu judeţean. Domnul Bojin are nevoie de mine. Nu am nevoie de niciun vot de la domnul Bojin pentru proiectele pe care le are PP-DD. Eu pot să am vicepreşedinte de consiliu judeţean şi cu dreapta. Chiar pot să am doi, ca să-l liniştesc pe domnul Bojin. Se pot întâmpla multe. Să-şi numele bine oamenii”, a continuat preşedintele PP-DD Timiş.

Cătălin Ţiţirigă susţine că nu este intimidat de declaraţiile omologului său de la PSD. În şedinţa PP-DD Timiş de marţi seara, doar doi sau trei membri ai partidului şi-au exprimat dorinţa de a continua în alianţă cu PSD. Restul şi-ar dori o înţelegere cu PNL-PDL. „Să fim serioşi, Timişoara, oraş martir, votează PSD? Dacă nu exista USL, ei nu însemnau nimic în Timişoara”, a mai declarat Ţiţirigă, pentru ZIUA de Vest.

Citește și: PNL confirmă: PSD a încasat o lovitură dureroasă în Consiliul Local Timişoara

Comentarii

comentarii