Acasă Actualitate Praf pentru cartierul Iosefin, de la șantierul de pe bv. Dragalina din...

Praf pentru cartierul Iosefin, de la șantierul de pe bv. Dragalina din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cu o nerușinare și sfidare a ordinii și bunului simț bănățean, dar și a legilor în vigoare, luni 17 iulie, pe la 13.58, pe temperaturi caniculare, acest domn umplea cu praf cartierul Iosefin, cu cel mai mare tupeu!

Sub soarele nemilos de arzător, tânărul primea de jos de la alt coleg saci de moloz și îi golea în remorca oprită pe trotuar!

Praful cotropitor și greu se împrăștia peste tot în jur, pe stradă și în nările trecătorilor.

Într-o lume civilizată cu respect față de comunitate și față de legile în vigoare, în cazul unei asemenea operațiuni, s-ar fi udat cu furtunul de apă.

Atunci, nu se mai extindea praful!

Poliția Locală Timișoara atenționează că așa cum impune hotărârea Consiliului Local Timișoara nr. 371 din 2007, se sancționează cu amendă neluarea măsurilor de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar – gospodăreşti şi pe amplasamentele de lucrări de demolare construcţii, prin realizarea stropirii, prin pulverizare cu apă, a amplasamentului sau porţiunilor din clădire supuse demolării

De asemenea, se sancționează și neluarea măsurilor de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor /utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier şi neluarea măsurilor necesare pentru a preveni murdărirea căilor publice.

Amenzi se dau și pentru neamenajarea căilor de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, înainte de începerea construcţiilor/lucrărilor edilitar – gospodăreşti pentru a preveni murdărirea străzilor, trotuarelor, la ieşirea din zona construibilă.

“Nerespectarea prevederilor art.7, se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele juridice”, arată HCL nr. 371 din 2007.

Comentarii

comentarii