Acasă Eveniment Prăpăd în vestul țării! Un pod s-a prăbușit din cauza viiturii. Populația...

Prăpăd în vestul țării! Un pod s-a prăbușit din cauza viiturii. Populația a primit mesaj să se pregătească de evacuare – Video

2352
DISTRIBUIȚI

Drumul DN 66A (Petroșani – Câmpu lui Neag) a fost închis, iar mai multe gospodării au fost inundate, în județul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest. Un pod s-a prăbușit din cauza viiturii.

Vineri dimineaţa, în zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional 66 A, iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri.

La faţa locului intervin efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române, pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor, iar ISU Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.

https://www.facebook.com/watch/?v=969125570188024

Zona se află sub Cod roșu de inundații până la ora 12.00 şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

“La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, a au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Publicată de Constantin Crivat pe Joi, 25 iunie 2020

Comentarii

comentarii