Acasă Actualitate Prefectul de Timiș – întâlnire cu ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului...

Prefectul de Timiș – întâlnire cu ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din landul Baden-Württemberg

DISTRIBUIȚI
dav

Prefectul Eva-Georgeta Andreaș s-a întâlnit cu Guido Wolf, ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din landul Baden-Württemberg.

Ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din landul Baden-Württemberg a afirmat că dorește să consolideze bunele relații dintre județul Timiș și landul Baden-Württemberg și a afirmat că vizita sa este “un semnal de stimă și prețuire pentru cei care au venit de aici și un semnal de prietenie pentru cei pe care îi vizităm“. În plus, ministrul german a afirmat că apreciează modul în care Guvernul României tratează minoritatea germană “și suntem foarte mulțumiți de relațiile noastre cu România”.

Prefectul Eva-Georgeta Andreaș a făcut o prezentare a județului Timiș, cu accent pe colaborările cu Germania, context în care ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din landul Baden-Württemberg a afirmat că poate sprijini județul în dezvoltarea învățământului dual, având în vedere experiența landului său în acest domeniu. Prefectul județului Timiș a mulțumit pentru sprijinul acordat de landul Baden-Württemberg, de-a lungul timpului, în dotarea sistemulului de intervenție în situații de urgență din județ.

Guido Wolf a afirmat că firmele din landul său sunt mulțumite de activitatea din județul Timiș și mai există și alte firme care doresc să investească aici.

La întâlnire au participat domnul Arnulf Von Eyb, membru al Landtag-ului din Baden Württemberg, domnul Jürgen Keck, membru al Landtag-ului din Baden Württemberg, domnul Dietmar Leber, președinte al Asociației Șvabilor din Germania, domnul Frank Ufken, viceconsul al Consulatului Germaniei la Timișoara.

 

Comentarii

comentarii