Acasă Administraţie Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, întâlnire online cu primarii din Timiș. Ce...

Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, întâlnire online cu primarii din Timiș. Ce le recomandă acestora, în contextul pandemiei de COVID-19?

1068
DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a convocat, miercuri, primarii localităților din Timiș la o ședință desfășurată online.Tema discuțiilor a fost gestionarea pandemiei de coronavirus la nivelul județului. Drept urmare, în cadrul întâlnirii, au fost convocate și conducerile Direcției de Sănătate Publică, a Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, dar și alți reprezentanți ai Instituției Prefectului.

În dimineața zilei de miercuri, la nivelul județului, 58 localități din Timiș au rata de infectare peste 3/1000 de locuitori și 29 localități au rata de infectare între 1,5 și 3/1000 de locuitori.Totodată, în județul Timiș sunt 10 localități în carantină. Datele au fost prezentate și în întâlnirea prefectului cu primarii, în acest context fiind abordate și problemele din localitățile carantinate.

Reprezentanții Instituției Prefectului transmit că prefectul Liliana Oneț a cerut primarilor din județul Timiș o implicare permanentă în rezolvarea problemelor locuitorilor, inclusiv prin ajutorarea persoanelor cu venituri reduse pentru a primi măști de protecție sau prin acordarea de ajutor pentru cetățenii în vârstă sau cu probleme de sănătate care nu pot merge să se aprovizioneze cu alimente. De asemenea, prefectul județului Timiș a solicitat primarilor să facă publică zilnic rata de infectare din localitate și numărul persoanelor confirmate de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

„Vă rog ca, alături de consilierii locali și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, să vegheați la aplicarea tuturor măsurilor de prevenție și să țineți legătură în permanență cu cetățenii pentru a informa despre toate normele și măsurile care trebuie respectate, cu Instituția Prefectului Județul Timiș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ca, împreună, să putem lua cele mai bune decizii în lupta cu coronavirusul”, le-a spus Oneț primarilor.

Prefectul le-a mai cerut primarilor să țină legătura, în permanență, cu reprezentanții cultelor religioase, care să promoveze în cadrul slujbelor măsurile de prevenție necesare. Un ultim punct abordat în cadrul ședinței s-a referit la piețele din județ, reieșind faptul că, la ora actuală, nu există piețe agroalimentare închise în Timiș.

Comentarii

comentarii