Acasă Actualitate Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu: Dominic Fritz nu poate ajunge în situația...

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu: Dominic Fritz nu poate ajunge în situația lui Claudiu Buciu. Sunt prevederi legale diferite în fiecare caz

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu ar putea rămâne fără mandat în condiții asemănătoare cu cele ale edilului șef de la Lugoj, Claudiu Buciu, a anunțat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu. Sunt reglementări legale diferite, subliniază prefectul.

„Este un cu totul alt subiect, mi-am făcut temele și aici. N-am să intru în subiect, este deja unul de cancan, eu vreau să vă spun că domnul Buciu a candidat ca și cetățean roman, unde trebuie să ai domiciliul și faci dovezile în baza legilor și Codului Administrativ. Legea 115 din 2015 spune că cetățenii UE care au domiciliul ori reședința în România au dreptul de a alege și a fi aleși în aceleași condiții că și cetățenii români, cu îndeplinirea prevederilor prezentei legi. Domnul primar Fritz a candidat că cetățean german, în baza Legii 115, și de aici putem să ajungem la o altă discuție. Este o speță total diferita, asupra căreia și-a spus cuvântul Biroul Electoral de Circumscripție. Mandatul de primar a fost validat de către instanța de judecata, iar prefectul nici nu poate să altereze o decizie a instanței în acest sens” a spus Mihai Ritivoiu.

Comentarii

comentarii