Acasă Actualitate Prefectul Eva Andreaş: Timişoara e plină de alergici la ambrozie. Direcţia Agricolă...

Prefectul Eva Andreaş: Timişoara e plină de alergici la ambrozie. Direcţia Agricolă să ia măsuri!

599
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiş, Eva Andreaş, cere Direcţiei de Agricultură din Timiş (DAT) să ia măsuri concrete pentru combaterea ambroziei, întrucât în Timişoara sunt foarte multe persoane alergice la această plantă care a ajuns în faza de înflorire.

La începutul acestui an, la nivelul Prefecturii Timiş s-a format o comisie mixtă care să se ocupe de combaterea ambroziei, DAT a făcut patru controale, dar nu a dat nicio amendă.

“Rugămintea mea este să vă luaţi în serios această misiune de coordonator a acestei comisii mixte, să demarăm aceste acţiuni şi să facem ordine. La ora aceasta, vedem că Timişoara este plină de oameni alergici la ambrozie şi că ambrozia este în floare. Avem o prevedere legală, putem să luăm măsuri. Aştept de la dumneavoastră să demaraţi controale. Dacă aveţi nevoie de sprijinul instituţiilor statului, îl veţi primi”, a spus prefectul Eva Andreaş.

Primăria Timişoara, prin Direcţia de Mediu, a început deja să ia măsurile ”manuale” de înlăturare a ambroziei de pe pârloage, pentru că licitaţia pentru achiziţionarea ierbicidelor va avea loc abia peste câteva săptămâni.

Comentarii

comentarii