Acasă Actualitate Prefectura Timiş a câştigat un proiect de modernizare a administraţiei

Prefectura Timiş a câştigat un proiect de modernizare a administraţiei

DISTRIBUIȚI

“Cei care vor pleca în străinătate, la schimb de experienţă, vom căuta să fie într-adevăr cei mai buni”, spune subprefectul Zoltan Marossy

Instituţia Prefectului Timiş a câştigat un proiect pentru modernizarea administraţiei. “Pe Programul Operaţional Regional pentru modernizarea administraţiei, unitatea noastră centrală a câştigat un grant mare de tot, de un milion de euro şi pentru a-l realiza a lansat un concurs de instituţii pilot. 34 de prefecturi au participat şi pe locul I a ieşit Instituţia Prefectului Timiş. 20 de angajaţi de la fiecare instituţie vor participa la traininguri pe cele mai moderne instrumente în administraţie. Se face o analiză globală, se face o selecţie… Dacă noi putem lua oameni de la noi din instituţie şi îi putem trimite la astfel de cursuri, atunci putem schimba modul de funcţionare. Modul în care lucrează juriştii, de la procese cu terenuri şi până la dispoziţiile primarilor, este o metodologie. Cei care vor pleca în străinătate, la schimb de experienţă, vom căuta să fie într-adevăr cei mai buni”, spune subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy. Participarea Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş în cadrul acestui proiect va conduce la îmbunătăţirea activităţii în ansamblul ei, la modernizarea instituţiei şi la creşterea gradului de pregătire al angajaţilor.

„Mecanisme moderne pentru o administraţie eficientă”
Şase instituţii publice (printre care şi Instituţia Prefectului Judeţul Timiş), reprezentând două instituţii ale prefectului, două consilii judeţene şi două primării, vor beneficia, în perioada 2010 – 2011, în calitate de instituţii pilot, de următoarele instrumentele dezvoltate prin proiect: instruirea unui număr de 20 de angajaţi din cadrul fiecărei instituţii selectate, pe domeniile CAF, PMM, BSC şi Benchlearning, în vederea pilotării instrumentelor dezvoltate; participarea unor angajaţi ai instituţiei, implicaţi în procesul de pilotare, în două vizite de studiu în ţări cu experienţă şi rezultate notabile în implementarea instrumentelor Balanced Scorecard şi Benchlearning, pentru a înţelege cât mai bine mecanismul de funcţionare şi utilitatea acestora, îmbunătăţirea sistemului de management existent la nivelul instituţiei – obţinerea unei analize diagnostic cu privire la modul de funcţionare a instituţiei; obţinerea unei strategii multianuale de modernizare, implementarea unei aplicaţii informatice BSC, adaptată la specificul instituţiei, care să asigure monitorizarea activităţilor desfăşurate în instituţie, conform strategiei definite şi măsurarea performanţei atinse în raport cu obiectivele stabilite, implementarea unei metodologii clare pentru sistemul de Benchlearning, care să sprijine şi să încurajeze instituţiile administraţiei publice să-şi împărtăşească şi să înveţe din experienţele dobândite, rămânând astfel ancorate în realitate şi reuşind să facă faţă schimbărilor care au loc în mediul socio-economic, asistenţa tehnică oferită, de specialişti în domeniu, pentru a introduce instrumente moderne, inovatoare în cadrul  instituţiei, promovarea activităţii instituţiei prin proiectul „Mecanisme moderne pentru o administraţie eficientă”, deschiderea de noi oportunităţi pentru cooperarea cu instituţii similare, din ţară şi din străinătate.
 

Comentarii

comentarii