Acasă Administraţie Pregătiri pentru organizarea unor evenimente importante la aerodromul Cioca

Pregătiri pentru organizarea unor evenimente importante la aerodromul Cioca

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș realizează în această perioadă o serie de lucrări la Aerodromul de la Cioca. Se lucrează la pregătirea terenului pentru o serie de evenimente culturale, dar și la structura destinată activităților aeronautice

Utilajele Direcției de Prestări Servicii au trecut la nivelat și tasat terenul la zona festivalieră. Tot acolo se fac alei de acces și se pietruiesc drumuri.

”Modificări și investiții importante sunt preconizate în viitorul apropiat la Aerodromul Cioca, unde vor fi organizate evenimente de mare impact pentru public. Pentru aceasta, se pregătește zona festivalieră, prin nivelarea și tasarea terenului, crearea aleilor de acces și pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor, activități de care se ocupă Direcția de Prestări Servicii a CJ Timiș”, a anunțat CJT.

În prim-planul intervenției pare să fie ”HANGair”, structura acoperită care va putea găzdui evenimente cu public numeros.s

”De altfel, întreaga zonă va fi supusă unor ample modernizări și transformări, care presupun reabilitarea clădirilor, instalații de balizaj, platformă heliport, marcaje pistă, sistem de monitorizare și iluminare, precum și o școală de pilotaj de drone. O atracție deosebită o va constitui achiziționarea unui ”HANGair”, o structură care se monteză în scurt timp și poate adăposti mii de participanți la evenimentele care vor urma, îndesebi cele din cadrul programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, mai spune CJ Timiș.

Nu sunt uitați nici cei pentru care există, de fapt, aerodromul, anume cei care realizează activități aeronautice.

”Pe de altă parte, odată cu preluarea clădirilor de la Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș vine și în sprijinul amatorilor de activități aeronautice, urmând ca în plenul din această lună să fie aprobate noile tarife pentru serviciile din incinta aerodromului”, se mai spune în anunțul administrației județene.

 

Comentarii

comentarii