Acasă Actualitate Premieră la Ineu – şosea de centură construită din bani europeni

Premieră la Ineu – şosea de centură construită din bani europeni

749
DISTRIBUIȚI

Elena Udrea a punctat o premieră naţională în oraşul arădean Ineu. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a inaugurat, luni, alături de primarul Nicolae Mehelean, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Sorin Maxim, directorul ADR Vest, o şosea de centură realizată din fonduri europene.

Centura oraşului Ineu are o lungime de 4132 metri şi a fost realizată în baza unei finanţări totale de 14.024.449 lei, fără TVA, din care valoare nerambursabilă de 13.743.960 lei (fără TVA), bani obţinuţi în cadrul Proiectului „Centura Sud Ineu”, finanţat din fondurile Uniunii Europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenţie 2.1 – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”.

 

„Este primul proiect pe drumuri finanţat din bani europeni. Sper ca tot mai multe autorităţi locale să folosească banii europeni pentru reabilitarea sau construcţia de drumuri”, a declarat Elena Udrea imediat după tăierea panglicii noii şosele de centură. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai precizat că ministerul pe care îl conduce beneficiază de 3,4 miliarde euro, fonduri europene, până în anul 2013. În opinia sa, proiectul de la Ineu este un model pentru toţi cei care doresc să beneficieze de fonduri europene pentru a-şi dezvolta sau reabilita reţeaua de drumuri. Aurel Radiţa, primarul comunei Şicula i-a cerut ajutorul ministrului Elena Udrea. Comuna Şicula, fruntaşă în absorbţia fondurilor europene, a depus un proiect pe măsura 322, dar a fost respins.  Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a promis că dacă proiectul şiculanilor este pe infrastructură, adică drumuri, îi va ajuta să obţină finanţarea necesară.

Comentarii

comentarii