Acasă Actualitate Premieră regională, la Clinica II Ortopedie Timişoara

Premieră regională, la Clinica II Ortopedie Timişoara

398
DISTRIBUIȚI

Medicii de la Clinica II Ortopedie – Traumatologie, din cadrul Spitalului Clinic nr. 1 Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Timişoara, au realizat o premieră regională – artrosplastia protetică a genunchiului – miercuri, 10 martie, unui pacient bolnav de hemofilie, în vârstă de 60 de ani, din Braşov.
A fost utilizată o endoproteză totală de genunchi. Pacientul prezenta o artropatie hemofilică invalidantă la nivelul genunchiului drept. Până acum, în cadrul clinicii au fost efectuate numai endoprotezări de şold.
“Operaţia a fost efectuată de o echipă condusă de către conf. dr. Iconia Borza, iar tratamentul substitutiv a fost asigurat de către o echipă de la Clinica de Oncohematologie din Timişoara, formată din prof. univ. dr. Margit Şerban şi dr. Laura Pop, iar rezultatul clinic şi radiologic post operator este foarte bun”, a precizat Liana Dacilescu, PR SCJU Timişoara.
Pacientul operat este cel de-al 76-lea caz operat în ultimii 10 ani în cadrul Compartimentului de Chirurgie Osteoarticulară a Hemofilicilor, din cadrul Clinicii II Ortopedie – Traumatologie Timişoara. Endoprotezele totale de genunchi s-au aplicat în câteva cazuri la unele spitale din Bucureşti.

Comentarii

comentarii