Acasă Cultura Premieră Thespis

Premieră Thespis

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 9 mai, de la ora 17, Teatrul Thespis din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor va juca în premieră piesa “Omul cu floarea”, o dramă după Luigi Pirandello, în regia lui Andrei Covaliu. Un one man show cu Bogdan Racz despre călătoria spre sfârşit a unui om „oarecare”. „Mă numesc printre acei scriitori de natură filozofică care nu se mulţumesc cu gustul de a povesti o întâmplare sau de a descrie un personaj, ci, pe lângă acest gust, simt şi o nevoie spirituală mai profundă, datorită căreia nu admit figuri, întâmplări, peisaje care să nu se îmbine, ca să zic aşa, cu un anumit sens al vieţii şi care să nu dobândească totodată o valoare universală.”, spunea Luigi Pirandello. Apoi, de la ora 19, se continuă cu avanpremieră comediei “Cerere în căsătorie” după A.P. Cehov, regia de Moni Karman, premiera având loc duminică, 10 mai, de la ora 18. Vor juca Adi Purice, Dima şi Flaviu Popescu.
“Un studiu dramatic într-o cheie comică despre oamenii singuri care nu şi-au găsit jumătatea, oameni care sunt confuzi, care nu-şi mai găsesc locul şi echilibrul.
Singura lor dorinţă este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica serios emoţional într-o relaţie. Dar piedica în calea fericirii lor este însăşi natura lor, felul lor de-a fi.
Certurile încep de la fleacuri, se face din ţânţar armăsar, iar spiritele sunt greu de calmat.
Un subiect savuros, à la Cehov, care aminteşte prin comicul de situaţie şi prin verva interpretării de alt text cehovian, Ursul.
Cele două scrieri ale lui Cehov au un dialog atât de suculent încât le este asigurat succesul din start.”, ne spune Adrian Korek, coordonator teatru de la CS.
Spectacolele au loc la (încă) sediul teatrului studenţesc Thespis, studioul Diogene V. Bihoi, de la etajul 2 al Casei Studentilor, intrarea fiind liberă.

Comentarii

comentarii