Acasă Actualitate Premieră, la CCIA Timiș! Forumul Internațional de Afaceri cu participanți din șapte...

Premieră, la CCIA Timiș! Forumul Internațional de Afaceri cu participanți din șapte țări

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, în perioada 9-10 mai, unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Derulat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul va crea un spațiu de networking ale cărui obiective urmăresc stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri intraeuropene, într-un context de creștere economică și deschidere către investiții și proiecte viabile.

Vor avea loc întâlniri de tip B2B organizate pe țări care vor oferi companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe.

Pe durata celor două zile, mai multe companii străine vor expune în produse și servicii la EXPO FORUM. Standurile se află pe Hol Forum și la parter, în zona Business Lounge.

Până în prezent, din țările participante s-au înregistrat pentru întâlnirile B2B un număr mare de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (28), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11, inclusiv membri ai Polish Business Club),  Italia (10, inclusiv membri CCIpR), Bosnia și Hertegovina (6), cât și peste 160 de companii din județul Timiș și din alte regiuni ale țării.

Sectoarele economice predominante sunt: agricultură și industrie alimentară, comerț, IT&C, energie, industrie prelucrătoare, industrie chimică, construcții, imobiliare și dezvoltare urbană, textile, mobilă, turism, consultanță în afaceri, transport public, bancar, alte sectoare de nișă.

Au confirmat participarea partenerii CCIAT în organizarea delegațiilor străine: Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Consiliul pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Asociația Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), Camera de Comerț și Industrie Bilaterală Româno-Poloneză, Camera Economică a Federației Bosnia și Herzegovina.

Vor fi prezenți și partenerii evenimentului, companii de prestigiu, parteneri fideli ai CCIAT.

Alături de companiile străine și cele din România, la Forum vor fi prezenți oficiali ai administrației publice centrale și locale, diplomați ai ambasadelor străine acreditate în România și la Timișoara (Serbia, Turcia, Germania, Italia),președinți de camere de comerț teritoriale din România, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României. Domnul Mihai DARABAN, Președintele CCIR, va transmite un mesaj video, fiind plecat din țară.

Programul extra-profesional cuprinde un tur de oraș, degustări de vinuri și vizite la crame de prestigiu din Banat și cină tradițională românească. 

Participarea companiilor este gratuită.  Limba oficială a evenimentului este engleza.

Comentarii

comentarii