Acasă Administraţie Premieră la Consiliul Judeţean Timiş: şedinţă extraordinară de plen, prin videoconferinţă

Premieră la Consiliul Judeţean Timiş: şedinţă extraordinară de plen, prin videoconferinţă

1284
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni din Timiş sunt chemaţi la şedinţă. Vineri, 20 martie, de la ora 10, va avea loc o şedinţă extraordinară de plen, diferenţa e că aceasta nu se va ţine în sala clasică, ci online!

CJT se întâlneşte în şedinţă exordinară, nu doar ca şi convocare, ci şi ca şi mod de susţinere. Mai precis, epidemia de coronavirus face ca întrunirea să nu aibă loc fizic, ci în sistem de videoconferinţă, fără prezența fizică a consilierilor județeni în Palatul Administrativ.

Sunt patru puncte pe ordinea de zi. Unul se referă la suspendarea contrractelor de închiriere pentru unităţile de alimentaţie publică, pe durata Stării de Urgenţă.

De asemenea, un alt important punct se referă la alocarea de fonduri suplimentare care vor fi folosite de Spitalul Victor Babeş şi Spitalul Municipal Timişoara, în vederea pregătirii acestora pentru eventuala escaladare a epidemiei. Suma alocată este 500.000 de lei, din fondul de rezervă al CJT.

„Avem infrastructura IT necesară pentru a realiza o astfel de transmisiune, iar fiecare consilier se va loga la o aplicație dedicată, de pe telefon, calculator sau tabletă. Softul verifică dacă e întrunit cvorumul, se vizualizează proiectele de pe ordinea de zi și se centralizează voturile. Voi conduce plenul, alături de vicepreședinți și secretarul instituției, din sala de ședințe. Putem fi în videoconferință sau teleconferință. Ședința este înregistrată integral, pentru a fi îndeplinite cerințele legale”, a anunţat Călin Dobra, preşedintele CJT.

Comentarii

comentarii