Acasă Actualitate Premieră la Partoș. ”Festivalul orezului”, cu delicii culinare și spectacole

Premieră la Partoș. ”Festivalul orezului”, cu delicii culinare și spectacole

DISTRIBUIȚI

În premieră, “Festivalul orezului” va avea loc, în data de 23 iunie de la ora 12:30, în comuna Banloc, satul Partoș, capitala spirituală a Banatului. Evenimentul va avea loc cu prilejul Zilelor artei sacre și va avea sprijin și din partea companiei “Profi – punem suflet în comunitate”.

Aici se află pescării, câmpuri cu orez, pe o suprafață de 200 de hectare, și celebra mănăstirea “Sfântul Iosif cel Nou”, sfânt recunoscut ca ocrotitorul Banatului. Fondurile strânse din toate vânzările vor ajuta 60 de bătrâni și copii să primească zilnic o masă caldă și asistență prin asociația Semper Agape.

Cu acest prilej, vor avea loc mai multe manifestări culturale. Se va desfășura și un târg cu delicioase produse agroalimentare locale. “Vino să susții o cauză nobilă și să te bucuri de o sărbătoare autentică bănățeană”, îndeamnă organizatorii.

“Pe 23 iunie te așteptăm la Partoș, la Festivalul Orezului. Hai să facem bine împreună și să celebrăm tradiția cultivării orezului în zona Banatului.

Te invităm la o zi cu muzică, bucate tradiționale și un târg caritabil care va aduna bani pentru a oferi vârstnicilor o masă caldă, dar și pentru a continua proiectele educaționale cu copiii din zonă.

Te invităm la un adevărat spectacol culinar cu bucatele tradiționale, gătite chiar în cadrul festivalului. Toți banii strânși din vânzarea bunătăților vor fi donați Centrului de Zi “Dar din Dar” – Varlaam Almăjanu!”, trasnmite Profi.

Profi amintește și ce delicii culinare vor fi la Festivalul orezului:

Gustă din fasolea cu ciolan și papricașul bănățean cu cartofi la cazan, preparate de Parohia Șag; sarmalele și ardeii umpluți, pregătite de Asociația Semper Agape, din balmoșul tradițional al lui Daniel Ploscarul din munții Orăștiei sau din pilaful de orez cu legume preparat de oamenii cu suflet de la Facultatea de Agronomie din Timișoara. Pâinea la țest și plăcintele tradiționale transilvănene sunt servite de Sebastian Câmpean din Turda, dar nu rata nici dulciurile tradiționale și zmeura proaspătă din Partoș.

Invitații speciali ai evenimentului vor fi cele trei echipe de bucătari din Serbia, care vor pregăti trei tipuri de gulaș delicios: gulaș de porc (echipa Raiul Mic din Sânmihai), gulaș de vită (echipa Pavliș) și gulaș de pește (echipa Stara Palanka).

Programul festivalului include spectacolul Rădăcini, acompaniat de Taraful Pro Datina, muzică folk cu Daniel Julean și Maria Brola, dans tradițional cu Ansamblul Banlogeana și Grupul folcloric KUD Vinogradi, din Serbia, un recital de flaut al Claudiei Arieșan și chiar un turneu de mini-fotbal.

Acțiune este organizată de Asociația Semper Agape, în cadrul manifestărilor Zilele Artei Sacre, și susținută de PROFI.

Comentarii

comentarii