Acasă Cultura Premieră mondială, la Timișoara! Parada stradală sau Parada florilor

Premieră mondială, la Timișoara! Parada stradală sau Parada florilor

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 11 octombrie, în sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT, actorul Mihai Mălaimare și-a lansat în premieră absolută, un spectaculos proiect intitulat ,,Parada Stradală”. Proiectul realizat de către maestrul Mihai Mălaimare împreună cu studenţii – actori ai Facultăţii de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara, va fi finalizat în luna aprilie 2024.

Maestrul Mălaimare a explicat:

“Am ales la proiectul Moștenirea ceva ce nu s-a mai făcut niciunde în lume. Va fi o zonă de spectacol stradală în Piața Unirii din Timișoara, care va fi terenul exclusiv al actorului profesionist.

Parada stradală este un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, cu personaje, cu poveste și cu conflict.

O paradă nu poate avea loc fără un car alegoric sau costume supradimensionate și extrem de colorate. Așadar va fi și un car alegoric”.

Maestrul Mălaimare a ales ca temă florilor. Iată de ce:

“Am ales ca temă pentru Timișoara florile, având în vedere și tradiția orașului. Așadar, va fi o paradă a florilor imaginată pe versurile lui Dimitrie Anghel.

Parada vă cuprinde momente de mers și momente statice. Parada va dura o oră se va desfășura în Piața Unirii pe o suprafață de 500 m. Actorii nu vor merge niciun pas, ci vor dansa continuu timp de o oră. Vor fi 20 de dansuri”.

Parada stradală este expresia teatrului jucat în aer liber, în spaţiul comunităţii și pentru comunitate. În acelaşi timp, parada stradală, prin eclectismul mijloacelor artistice activate, reprezintă o etapă extrem de importantă în profesionalizarea studentului – actor, o autentică şcoala de actorie.

Parada stradală va fi oferită publicului timişorean în mai 2024, necesitând mai multe luni de pregătire profesională a studenţilor. Parada va fi realizată și în alte oraşe, reprezentând o autentică ,,caravana artistică” de promovare a Timișoarei.

Spectacolul va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu și la alte prestigioase festivaluri de teatru stradal, naţionale si internaţionale.

Comentarii

comentarii