Acasă Cultura Premieră! Romeo și Julieta – nemuritoarea poveste de dragoste – din Verona,...

Premieră! Romeo și Julieta – nemuritoarea poveste de dragoste – din Verona, la Teatrul Maghiar Timișoara

542
DISTRIBUIȚI

În premieră, Teatrul Maghiar Timișoara, Teatrul Petofi și Teatrul de păpuși Kaboca din Vesprem, Ungaria, vor prezenta nemuritoarea poveste de dragoste, Romeo și Julieta, în 22 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare.

Regia, Bartal Kiss Rita.

Străzile Veronei. Oraşul se trezeşte la viaţă. Şcoala de scrimă. În Verona de astăzi, familiile puternice Capulet şi Montague sunt inamice. Amândouă practică scrima şi nu îşi vorbesc unii altora. Aroganţa lui Paris şi Tybalt provoacă un incident în timpul antrenamentului de dimineaţă, iar tensiunea şi violenţa dintre familii cresc.

Paris intră în cercul familiei Capulet. Pentru a se iniţia în regulile familiei, nunta dintre Julieta şi Paris trebuie să fie precedată de un ritual. Camera Julietei. Julieta se scoală din somn. Mama ei o pregăteşte pentru nunta cu Paris şi pentru întâlnirea cu înalta societate.Petrecerea familiei Capulet. Petrecere mondenă la familia Capulet. Acesta vrea să o mai vadă pe Julieta o dată şi o cheamă. În această noapte ei se îndrăgostesc.

Scrisoarea Julietei către Romeo. E târziu în noapte când doica Julietei îi înmânează lui Romeo o scrisoare: Julieta îl aşteaptă la biserică. Nunta secretă. Dormitorul Julietei. Julieta fuge cu Romeo. Această zi a maturizat-o prin atâta durere, dar dragostea lor este prea puternică. Romeo trebuie însă să plece din Verona. Familia o forţează pe Julieta să se căsătorească cu Paris. Julieta cere ajutorul Părintelui Lorenzo. Julieta se simte pierdută şi pustiită şi cere ajutorul preotului Lorenzo, care îi dă un medicament special cu care să-şi însceneze moartea.

El îl va informa pe Romeo despre asta şi cei doi vor putea să fugă împreună de îndată ce ea se trezeşte. Romeo şi Julieta în criptă. Julieta acceptă planul Părintelui Lorenzo, familia sa o găseşte moartă şi o aduce în criptă. Din nefericire, Benvolio ajunge la Romeo înaintea mesagerului Părintelui Lorenzo, iar el crede că ea a murit. Sinuciderea. Lui Romeo nu-i vine să creadă că a pierdut-o pe Julieta. Ea se trezeşte prea târziu, Romeo s-a otrăvit. Ea va bea din sticla lui, încă încălzită de buzele sale şi va muri. Începe iubirea fără de sfârşit! -se arată în caietul de prezentare.

Comentarii

comentarii