Acasă Politica Premierul Orban răspunde: Punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara nu a...

Premierul Orban răspunde: Punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara nu a fost aduptat din lipsă de oportunitate

1250
DISTRIBUIȚI

Nu a fost momentul politic oportun pentru ca Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, să fie adoptat sub formă de lege, a spus premierul Ludovic Orban, vineri, la Timişoara. Acum ar fi, oricum, prea târziu, să fie legiferat a mai spus acesta.

„Acum, la 30 de ani de atunci pot sa va spun doar atât, pentru mine, pentru colegii mei, Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este în fapt lege, suntem profund devotaţi democraţiei, libertăţii, drepturilor individuale, respectului faţă de oameni. garantăm că visele, idealurile si speranţele celor care au ieşit în stradă şi au cântat „Deşteaptă-te române”, vor fi respectate atât cât ne permite timpul pe care îl avem la dispoziţie”.

El a mai subliniat că, chiar şi acum ar fi nevoie de o asemenea lege, dar că ar fi cam târziu, pentru că generaţiile s-au schimbat deja complet.

Totuşi, un exponent al acelei generaţii „trecute”, conduce acum Senatul, Teodor Meleşcanu. De ce este el pe o asemenea poziţie acum?

„Până la decizia Curţii Constituţionale. Am constestat alegerea sa. Sunt convins că la Curtea Constituţionala se va da o decizie în spiritul vremurilor”, a răspuns Orban.

Comentarii

comentarii