Acasă Actualitate Premierul Ungariei, Victor Orban, invitat la Zilele Culturale Maghiare de la Timișoara

Premierul Ungariei, Victor Orban, invitat la Zilele Culturale Maghiare de la Timișoara

979
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Asociaţiei Bastion au prezentat miercuri, 5 septembrie, la Kuttl Club din Piața Kuttl (Sinaia), vastul program al Zilelor Culturale Maghiare, care vor avea loc, în perioada 27-30 septembrie 2018, în Piața Victoriei din Timișoara.

Deschiderea oficială va fi la Opera Română Timișoara în 27 septembrie, de la ora 19.00, unde va avea loc un mare spectacol. Invitat special va fi Nicolae Robu, primarul orașului, dar și consuli, ambasadori și personalități sociale, culturale, economice și politice din România și din Ungaria. Va fi invitat și premierul Ungariei, Victor Orban, dar organizatorii se îndoiesc că va veni. Oricum ei îl așteaptă cu prilejul altei ediții, dacă nu va putea veni în 2018. Anul acesta manifestările vor ține patru zile, nu trei cum s-a întâmplat în celelalte ediții.

Această ediție vine după succesele extraordinare de care s-au bucurat în 2016 şi 2017, Zilele Culturale Maghiare de la Timișoara (ZCM). Astfel, organizatorii ZCM propun un nou eveniment de anvergură, care are ca scop promovarea culturii maghiare și totodată a multiculturalității. Într-un oraş unde etniile trăiesc în armonie şi îşi respectă cultura reciproc, organizatorii doresc ca ZCM să familiarizeze cetățenii cu cultura minorității maghiare.  De asemenea, festivalul contribue şi la promovarea Timişoarei din punct de vedere cultural, economic şi turistic. În fiecare zi vor fi 15 -20 de manifestări cultural artistice și gastronomice în Piața Victoriei din Timișoara.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii