Acasă Cultura Premii de peste 12.000 de lei, la Festivalul – concurs ”Gelu Stan”...

Premii de peste 12.000 de lei, la Festivalul – concurs ”Gelu Stan” 2020 Timișoara

767
DISTRIBUIȚI

Liliana Laichici și Vest Music, Aurel Tămaș, Dumitru Teleagă, Stana Stepănescu și Petrică Mâțu Stoian sunt doar câțiva dintre renumiții soliști de folclor din Banat și din alte zone folclorice din țară care-i vor încuraja, prin prezența lor pe scenă, pe tinerii concurenți la cea de-a doua ediție a Festivalului – concurs Gelu Stan 2020.

Evenimentul dedicat memoriei celui care a fost un reputat profesor, dirijor și muzicolog, se desfășoară la Timișoara, în perioada 16-18 martie 2020.

Festivalul fixează în memoria culturală a Banatului personalitatea maestrului Gelu Stan, cel care a contribuit la dezvoltarea și conservarea folclorului românesc și care a dirijat, vreme de două decenii, orchestra Ansamblului Profesionist Banatul.

La concurs se pot înscrie tineri interpreți de muzică populară, cu vârste cuprinse între 15 – 25 de ani.

După preselecția candidaților, care va avea loc în 16 martie, de la ora 13, la sediul CCAJT din strada E. Ungureanu nr. 1, în 17 martie, la ora 19, la Sala Capitol din Timișoara se va desfășura concursul, iar ultima zi a festivalului, 17 martie, este dedicată Galei Laureaților și decernării premiilor, de asemenea la Sala Capitol, de la ora 19.

Se vor acorda: Marele Premiu(4000 de lei), Premiul I(3000 de lei), Premiul II(2000 de lei), Premiul III(1000 de lei), 3 premii speciale(600 de lei), Premiul Radio Timișoara(500 de lei) și Premiul Tinereții, acordat de familia maestrului Gelu Stan.

Ambele seri de spectacol vor aduce pe scenă, invitați speciali renumiți soliști de folclor.

Astfel, în 17 martie, vor fi prezenți în spectacol Petrică Mâțu Stoian, Mihaela Petrovici, Antonela Ferche Buțiu, alături de Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul.

În ultima zi a festivalului, invitații vor fi Aurel Tămaș, Liliana Laichici și Vest Music, Dumitru Teleagă, Stana Stepănescu și Silvia Timiș, laureata festivalului din 2019.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Roșca. Coregrafia le aparține Brândușei și lui Nicolae Stănescu.

Prezintă: Felicia Stoian. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Comentarii

comentarii