Acasă Actualitate Premii pentru premianți! 600 de elevi răsplătiți de Rotary Opera pentru merite...

Premii pentru premianți! 600 de elevi răsplătiți de Rotary Opera pentru merite deosebite la învățătură

DISTRIBUIȚI

Ȋn cadrul Clubului Rotary Opera Timișoara, “Premii pentru premianți” este deja un eveniment cu tradiție, aflat la a zecea ediție, la care cu sprijinul nemijlocit al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, peste 600 de elevi din clasele V-VIII din mediul rural au fost premiați pentru merite deosebite la învățătură în anul școlar 2022 – 2023.

Studiile din ultimul deceniu arată că succesul în viață este determinat mai puțin de pregătirea noastră academic și în mai mare măsură de abilitatea noastră de a interacționa cu ceilalți. Prin lumea magică a poveștilor transpuse pe scenă prin piesele de teatru, ne dorim ca fiecare copil să descopere lucruri noi, care să îi stimuleze imaginația și să creeze o poveste unică, după propria sa imaginație, sensibilitate și personalitate, dezvoltând-le de altfel si competențele lingvistice cat si abilitățile emoționale si de comunicare – explică rotarienii.

Acest proiect subscribe crezului membrilor Clubului Rotary Opera, conform căruia cultura și educația merg mână în mână.

Școala este locul în care se pun bazele culturii generale, iar cultura și educația se susțin reciproc pe drumul formarii valorilor autentice. În acest sens, spre deosebire de anii anteriori, copiii au fost recompensați cu vizionarea, duminică 2 aprilie la matineu, a piesei de teatru “Sarea în bucate”.

Odată spectacolul început, cei mici au început déjà să se identifice pe rând, cu cele trei surori, și lumea fantastică a poveștii i-a absorbit total. Majoritatea copiilor s-au aflat pentru prima dată într-o sală de spectacole, astfel încât pentru ei a fost o adevărată aventură care a culminat cu un adevărat “dialog” cu actorii de pe scenă și ropote de aplauze la final – a explicat Mariana Faur, președinta 2022 – 2023 a Clubului Rotary Opera din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii