Acasă Actualitate Premiul “Mile Cărpenişan” pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism 2010

Premiul “Mile Cărpenişan” pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism 2010

393
DISTRIBUIȚI

Jurnalistul şi operatorul Dan Niţescu de la Antena 3 a fost distins luni, 3 mai, de Ziua Libertăţii Presei, cu Premiul “Mile Cărpenişan” pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism, oferit în premieră, in memoriam Mile Cărpenişan. Dan Niţescu s-a remarcat în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009 din Basarabia, prin curaj şi profesionalism, în slujba adevărului, relatând din mijlocul manifestanţilor anticomunişti în condiţiile în care era urmărit pentru expulzare de către autorităţile fostului regim represiv de la Chişinău. Momentul a fost oficiat de analistul de politica internaţională Corneliu Vlad, în mijlocul ziariştilor de la Trustul Intact. Luat prin surprindere şi vizibil emoţionat, jurnalistul Dan Niţescu, la înmânarea diplomei, a amintit de prietenia sa cu Mile Cărpenişan. Premiul, în valoare de 1.000 de euro, a fost înmânat de reprezentantul ziarului Puterea, Dan Filimon, şi a venit într-un moment potrivit şi fericit din viaţa lui Dan Niţescu, a cărui soţie urmează să nască în scurt timp.
La 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a jurnalistului de front Mile Cărpenişan, un grup de iniţiativă format din ziarişti şi prieteni ai săi a luat hotărârea să îi omagieze trecerea pe acest pământ prin instituirea unui Premiu anual pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism, care să poarte numele celui care rămâne un reper al jurnalismului de front – indiferent ca acesta este deschis în fosta Iugoslavie, Irak sau România.
De Ziua Libertăţii Presei, jurnaliştii de la Civic Media au decernat Premiul “Mile Cărpenişan” pentru Curaj în Jurnalism unui coleg din presă, care pe parcursul anului trecut a dovedit, ca şi Mile, că pentru a transmite un reportaj sau a aduce adevărul de pe “teren” la cunoştinţa opiniei publice este în stare să-şi rişte, într-o situaţie extremă, chiar şi libertatea.
Activitatea celui desemnat să primească Premiul “Mile Cărpenişan” pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism va fi redată pe portalul www.inmemoriam-milecarpenisan.ro lansat vineri, 30 aprilie 2010, la 40 de zile de la plecarea lui Mile Cărpenişan. Prietenii jurnalistului şi-au propus ca până la anul să instituie şi bursa “Mile Cărpenişan” pentru tinerii ziarişti de investigaţie.
 

Sursa: http://inmemoriam-milecarpenisan.ro

Comentarii

comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVoluntari pe Valea Cernei
Articolul următorCravata ecumenică