Acasă Actualitate Preotul din Luncanii de Jos, mort în accidentul din fața hanului Ana...

Preotul din Luncanii de Jos, mort în accidentul din fața hanului Ana Lugojana, a fost înmormântat

DISTRIBUIȚI

Preotul Romel Neamţu a fost înmormântat în curtea bisericii din Luncani de Jos unde a slujit aproape de 30 de ani. Sute de persoane au participat la slujba de înmormântare, Romel Neamţu fiind unul dintre cei mai îndrăgiţi preoţi din Ţara Făgetului. Sicriul a fost condus la groapă de 40 de preoţi din parohiile din zonă, cât si colegi de seminar.
 
Preotul a murit vineri, 20 mai, în accidentul din faţa hanului Ana Lugojeana de pe DN 68, între Lugoj şi Făget. El a intrat cu motocileta într-o maşină care întorcea în dreptul restaurantului fără să se asigure. În urma impactului a murit şi şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 73 de ani.
 
Născut în data de 16 iunie 1969 în satul Sinteşti (judeţul Timiş), Romel Neamţu a urmat şcoala primară în satul natal, apoi şcoala generală în localitatea Margina. Între anii 1987 – 1992 a urmat cursurile Seminarului teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş. În anul 2014 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie din Arad. 
 
Din anul 1992 este căsătorit şi a avut o fiică, absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara şi profesor de limba engleză. 
 
La 20 iulie 1992 a fost hirotonit preot al parohiei Luncanii de Jos, unde a slujit cu râvnă şi devotament timp de aproape 30 de ani. 
 
“A înfrumuseţat biserica în mai multe rânduri, pentru care a fost distins în anul 2012 cu rangul de iconom. Slujirea sa a fost statornică, cu dragoste faţă de Dumnezeu şi de biserică, fiind foarte apropiat de credincioşii săi. A avut o inimă bună, implicându-se în multe acţiuni umanitare, a fost foarte apreciat de tinerii din parohie, pe care i-a implicat în activităţile bisericii. În anul 2019, cu prilejul sfinţirii capelei mortuare din parohie şi a troiţei din curtea bisericii, a fost distins ,de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan, cu distincţia de iconom stavrofor”, a anunţat Mitropolia Banatului.

Comentarii

comentarii