Acasă Actualitate Președintele CJ Timiș condamnă decizia lui Raed Arafat: ”E absurd să încerci...

Președintele CJ Timiș condamnă decizia lui Raed Arafat: ”E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare”

765
DISTRIBUIȚI

Alin Nica reacționează extrem de dur la decizia de prelungire a carantinei la Timișoara și în zona metropolitană timp de trei zile, semnată de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a trecut peste decizia CJSU Timiș.

”Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane. Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei”, a anunțat Alin Nica.

Conform lui Nica, această carantină nu salvează vieți omenești ci distruge altele

”Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare. Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală”, a mai spus eful CJ Timiș.

Nica solicită încetarea imediată a carantinării. Chiar mai mult, el îl acuză pe Arafat că a cheltuit banii statului pe unitățile mobile de ATI, care stau degeaba prin diferite curți. Alin Nica își cere scuze cetățenilor pentru modul în care Arafat și ministrul Sănătății ”sporesc suferința timișorenilor”.

”Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare.  Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.  Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească. Domnilor, poate de la București nu se vede, dar oamenii aici sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine. Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, a încheiat Nica.

 

Comentarii

comentarii