Acasă Actualitate Președintele CJ Timiș – vizită în Cehia: Am prezentat județul, avantajele economice...

Președintele CJ Timiș – vizită în Cehia: Am prezentat județul, avantajele economice și principalele proiecte de dezvoltare în perspectiva Timișoara 2021

DISTRIBUIȚI

Zilele acestea, președintele Cosniliului Județean Timiș Călin Dobra se află în Cehia, într-o vizită de lucru, pentru „a ne pregăti cât mai bine pentru anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii”.

Dobra a avut o întâlnire și cu primarul orașului Plzeň, Martin Baxa, alături de ambasadorul României la Praga, E.S. Carmen Burlacu, și Horațiu Rada – președintele Asociației Timișoara 2021.

„Am prezentat județul Timiș, avantajele economice și principalele proiecte de dezvoltare în perspectiva Timișoara 2021, cum ar fi navigabilitate pe Bega sau extinderea aeroportului. Astfel, discuțiile s-au axat pe ce înseamnă pentru comunitate un asemenea proiect și ce ar trebui noi sa învățăm din experiența cehilor. Gazdele noastre au subliniat ca susținerea politică și financiară a statului într-un asemenea proiect este importantă. De asemenea, comunicarea în interiorul orașului este extrem de necesară. Vizita pa Plzeň s-a încheiat cu un tur de documentare a câtorva proiecte care au fost lansate în 2015, cu ocazia titlului obținut de capitală culturală europeană și care se desfășoară în continuare. Printre acestea, refuncționalizarea unui sit industrial, dar și un depou de tramvaie care a fost transformat într-un spațiu cultural de creație. Le recomand tuturor celor care ajung în zona, să vadă ce rămâne după un program precum capitala culturală. D-lui primar i-am lansat invitația de a vizita comunitatea noastră în data de 28 iulie, de Ziua Județului Timiș. Așa cum am spus de mai multe ori, Timișoara Capitală Europeană a Culturii trebuie să genereze proiecte care sa prindă viață în această perioadă, dar care să aibă efecte în comunitatea noastră mult după anul 2021”, a spus Dobra.

Dobra a avut o întâlnire cu viceguvernatorul Regiunii Plzeň, dl Vladislav Vilimec. Cu această ocazie, am fost invitați la târgul internațional de turism din luna septembrie, unde ni se va pune la dispoziție gratuit un stand, pentru a putea prezenta Județul Timiș cetățenilor din Republica Cehă.

 

Comentarii

comentarii