Acasă Actualitate Preşedintele CJT i-a dat dispoziţie directorului MNB să aprobe vizita şantierului Castelului...

Preşedintele CJT i-a dat dispoziţie directorului MNB să aprobe vizita şantierului Castelului Huniade de către un deputat liberal

140
DISTRIBUIȚI

Preşedintele CJT, Călin Dobra, i-a dat dispoziţie directorului Muzeului Naţional al Banatului să-i permită deputatului liberal de Timiş Pavel Popescu să intre pe şantierul Castelului Huniade pentru a vedea direct starea lucrărilor şi stadiul şantierului.

La întrebarea adresată liderului administraţiei judeţene de către consilierul Viorel Coifan, în acest sens, Călin Dobra a răspuns: “am dat dispoziţie directorului MNB să-i dea aprobarea de a vizita şantierul, în limita impusă de condiţiile de şantier”.

Recent, deputatul Pavel Popescu declara într-o conferinţă de presă de la Timişoara că nu i s-a permis accesul în Castelul Huniade, care este sediul central al Muzeului Naţional al Banatului (MNB), închis de aproape 15 ani pentru reparaţii şi a susţinut că “acolo se află artefacte de o valoare inestimabilă care au fost distruse” şi că vrea să facă fotografii pentru a arăta stadiul lucrărilor, “în preajma Capitalei Culturale Europene”.

Pavel Popescu mai susţinea că potrivit informaţiilor sale, în timpul lucrărilor coordonate de CJT nici măcar nu s-au acoperit cu folie pentru a fi protejate artefactele. “Este incredibil şi inadmisibil să îţi baţi joc de cea mai veche clădire a Timişoarei. Voi încerca să intru în muzeu pe orice cale legală, să fac câteva poze pe care să le arătăm cetăţenilor cum arată lucrările în acea clădire, în preajma Capitalei Culturale Europene. Directorul MNB mi-a spus în dispreţ că nu voi primi semnătura de accept a liderului CJ Timiş”, spunea presei Pavel Popescu.

 

Comentarii

comentarii