Acasă Administraţie Președintele consiliului de administrație „a sărit la gâtul” directorului, într-o societate din...

Președintele consiliului de administrație „a sărit la gâtul” directorului, într-o societate din subordinea Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

(Articol preluat de pe Cotidianul.ro)

Președintele Consiliului de Administrație de la o societate aflată în subordinea Primăriei Timișoara a sărit la gâtul managerului societății iritat de faptul că nu-i găsește acestuia un nod în papură ca să-l schimbe din funcție. După gestul său, Anca Elena Megan – USR-PLUS, și-a cerut scuze, dar ulterior i-a transmis șefului de la spații verzi un e-mail prin care îl anunța că a primit un avertisment din partea Consiliului de Administrație, un prim-pas ca să scape de el.

Ceea ce nu știa șefa peste administratorii de partid, este că managerul nu era angajat al societății și n-ar putea fi sancționat pentru încălcarea Codului de Etică Profesională al Societății Horticultura Timișoara. Managerul a cerut instanței de judecată să-i anuleze sancțiunea primită, în timp ce președintele Megan refuză să explice public modalitățile agresive și lipsite de suport legal prin care vrea să-și impună punctul de vedere.

Megan vrea să fie „războinica Xena”

Anca Elena Megan (43 de ani),înarmată cu agresivitate și mult tupeu a descins la ședința Consiliului de administrație – CA al societății Horticultura, aflată în subordinea Consiliului local Timișoara. Megan, care de 11 ani se ocupă de audituri financiare printr-un PFA, a devenit, grație calității sale de membru USR-PLUS, chiar președintele CA de la Horticultură. Numită cu „temă de casă de la partid” ca să termine sub orice formă conducerea societății și să-l înlocuiască pe cel mai vechi director din oraș, „doamna președinte” și-a intrat în rol ca „războinica Xena (eroina feminină a unui serial tv)”. Ea a avut ca îndemn de luptă „magistrala declarație” publică a primarului Timișoarei, Dominic Samuel Fritz : ”Noul Consiliu de Administrație de la Horticultura va avea o misiune extrem de importantă, care va porni de la menținerea în cele mai bune condiții a moștenirii verzi pe care Timișoara o are și va continua cu extinderea spațiilor verzi din oraș (Ziua de vest)”, spunea primarul USR-ist.

Numai că Fritz nu știa, ori făcea pe prostul, că Horticultura este una din puținele societăți din subordinea Consiliului Local care, an de an, a înregistrat un bilanț contabil pozitiv, iar primăria primea jumătate din beneficiul înregistrat de Societatea Horticultura. Eliminarea directorului trebuia făcută cu orice preț și prin orice metode. La început i-au solicitat demisia și mai apoi au pus la cale provocarea de la ședința CA din luna iulie 2021.

„La un moment dat, în timp ce se discuta ultimul punct de pe ordinea de zi a ședintei, doamna Megan s-a repezit, iritată peste măsură, la directorul Drăgilă ca să-l apuce de gât. Acesta s-a apărat și a avut loc un schimb de replici între cei doi. După cum rețin, directorul nu a vrut să mai continue discuția decât dacă doamna Megan își cere scuze pentru gestul ei. Lucru care s-a și întâmplat”, a declarat, pentru Cotidianul.ro, un martor ocular al scenei.

Urmarea a fost că pe adresa electronică a societății a sosit un e-mail prin care directorul Drăgilă, care are un contract de mandat la conducerea societății Horticultura, a fost anunțat că a primit, din partea CA un Avertisment, pentru încălcare Codului de Etică Profesională a societații pe care o conducea, dar al cărei angajat nu este.

Fritz nu-și plătește datoriile, dar vrea eliminarea directorului

După ce a aflat sancțiunea primită, Drăgilă s-a adresat justiției căreia îi cere să anuleze „Avertismentul” pe care consideră că l-a primit ilegal. „Arăt instanței de judecată că dispozițiile Codului Civil care guvernează relațiile de mandat dintre societate și subsemnatul nu permit aplicarea unor astfel de sancțiuni. De asemenea, dispozițiile Codului Muncii sunt neaplicabile în speță”, spune directorul în plângerea adresată Tribunalului Timiș.

Întrebat despre siruația în care se află, directorul nu a dorit să facă declarații și s-a mulțumit să spună: ”Justiția va face dreptate în acest caz. Pe mine mă surprinde, însă, de ce Doamna Președinte a CA este mai interesată de postul meu, decât de recuperarea celor peste 2 milioane de lei pe care Primăria Timișoara îi datorează Societății Horticultura”. De cealaltă parte, Xena – Anca Elena Megan, s-a lăsat cu greu să formuleze un punct de vedere legat de acuzațiile care i se aduc în cererea de chemare în judecată formulată de către directorul Societății Horticultura. „Ceea ce spuneți în mesaje nu are nici o legătură cu persoana mea”, spunea Xena, care a primit din partea redacției mai multe mesage în care i s-a cerut să răspundă la acuzțiile ce i se aduc, dar care a curmat brusc, convorbirea telefonică, după singura propoziție rostită.

Important de știut este că Primarul Fritz vrea cu tot dinadinsul să-și pună un acolit ca director la Horticultură. Primarul, fără domiciliu, nu știe – și nu e doar vina lui, că, în ultimii 32 de ani, nici una din firmele (Drufek Cons CF, Bindalim, Lovrintim, Rogera) care au sponsorizat partidele, și nu numai, din care făceau parte doi dintre ultimii primari ai Timișoarei (Ciuhandu și Robu) și care au încasat zeci de milioane de euro din bugetul orașului de pe Bega, nu au fost în stare să execute, pe banii luați, nici măcar un rondou de flori cu diametrul de 1 metru.

Toate aranjamentele florale din spațiul verde al Municipiului Timișoara au fost executate de către lucrătorii specializați ai Societății Horticultura. Cu ele, sau în preajma lor, sute de mii de turisți și-au făcut poze cu aranjamentele florale din parcurile aflate în Capitala Banatului și le păstrează, peste timp, ca amintiri dintr-un oraș-grădină.

Sursa: Cotidianul.ro

Comentarii

comentarii