Acasă Actualitate Preşedintele Iohannis l-a numit pe Alex-Florin Florenţa, fostul șef al DIICOT Timișoara,...

Preşedintele Iohannis l-a numit pe Alex-Florin Florenţa, fostul șef al DIICOT Timișoara, ca procuror general al PÎCCJ

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Alex-Florin Florenţa, fostul șef al DIICOT Timișoara, în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pe o perioadă de trei ani şi decretul pentru numirea lui Marius-Ionuţ Voineag ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a transmis Administraţia Prezidenţială.

Astfel, şeful statului a semnat următoarele decrete:

„- Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florenţa în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani;

– Decret pentru numirea domnului Marius-Ionuţ Voineag în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe o perioadă de 3 ani”.

Pe 23 martie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru procuror general şi procuror-şef al DNA. Alex-Florin Florenţa a fost avizat favorabil de CSM pentru funcţia de procuror general, iar Marius-Ionuţ Voineag a fost avizat favorabil pentru procuror-şef al DNA. Alina Albu, propusă pentru şefia DIICOT, dar avizată negativ de CSM, va susţine un nou interviu.

 

Comentarii

comentarii