Acasă Politica Prezenţă la vot e la un nivel neaşteptat de ridicat în Timiş

Prezenţă la vot e la un nivel neaşteptat de ridicat în Timiş

1432
DISTRIBUIȚI

Electoratul din Timiş a depăşit orice fel de previziuni iniţiale, iar prezenţa la urne a fost la un nivel neaşteptat. Cel mai important, pragul de prezenţă la urne a celor care au participat şi la referendumul convocat de Klaus Johannis pe teme de justiţie a fost atins pentru ca această consultare publică să fie validată. La europarlamentare Timişul se situează, de asemenea, peste pragul naţional şi la alegerile europarlamentare.

La alegerile pentru Parlamentul European prezenţa la vot la ora 18 a fost de 257.710 persoane, reprezentând 41,18 % din total alegători. Surpriza cea mai mare este prezenţa masivă la vot a oamenilor, Timişul este în acest moment peste media naţională, care este de 39,01%, ceea ce reprezintă o diferenţă clară faţă de lipsa de interes de la scrutinurile precedente. Un număr de 7,1 milioane de români au votat până la ora 19 în secţiile de votare din ţară. De asemenea, în străinătate au votat deja 237.693 cetăţeni români, dar cozile la secţiile din Europa sunt de zeci de metri. În acest moment se cere insistent prelungirea orei de închidere a urnelor din ţările bătrânului continent.

Indiferent de rezultatele care vor fi înregistrate la cele două întrebări puse de preşedintele Klaus Iohannis pe teme de justiţie, Referendumul a depăşit în Timiş pragul de voturi necesar pentru validarea plebiscitului. Astfel, la ora 18, datele de la Biroul Electoral Central arată că la Referendum, în Timiş şi-au exprimat opţiunile un număr de 231.288 persoane, adică 36,96% din total, adică ncesarul pentru validare.

Comentarii

comentarii