Acasă Actualitate Prietenul porumbeilor, omul care câștigă un ban cu cântarul în Piața Victorie,...

Prietenul porumbeilor, omul care câștigă un ban cu cântarul în Piața Victorie, a fost bătut – foto

DISTRIBUIȚI

Avram Popa are 74 de ani și este cunoscut de timișorenii care traversează Piața Victoriei. Stă în fața cinematografului Timiș, cu un cântar, înconjurat tot timpul de porumbei. Trăiește din mila oamenilor, însă nu cerșește, ci le oferă posibilitatea să se cântărească. Obiectul muncii sale este un cântar alb. Omul e acolo de aproximativ 20 de ani. E blând și nu deranjează pe nimeni.

Doar că zilele trecute, Avram Popa a apărut în centru cu fața tumefiată, semn că a fost bătut crunt.

Activistul civic Ștefan Cojocnean, campion la sporturi extreme, a fost cel care a sunat la poliție și la salvare.

“Nu l-am văzut niciodată pe acest om nervos. Stătea acolo, calm, fie că e iarnă, vară, că e frig, că e cald, ninge sau plouă. L-am apreciat că iubește porumbeii. Mi-a spus cineva că a fost bătut așa că m-am dus imediat să văd ce s-a întâmplat. Mi-a spus că l-au bătut vecinii care vor să îi ia locuința. Are o cameră într-o casă. Am sunat imediat la 112”, a povestit Ștefan Cojocnean.

Doar că Avram Popa nu dorit să plece cu salvarea, pentru a fi consultat la spital.

“A povestit și poliției ce i s-a întâmplat, dar nu a vrut să plece cu salvarea. Abia l-am convins să intre în ambulanță. A zis că nu pleacă. Poliția probabil că va face o anchetă”, a mai spus Ștefan Cojocnean.

Avram Popa a lucrat la mai multe fabrici din Timișoara, printre care și la Guban, și are o pensie foarte mică, de 400 de lei. Deși are doi copii, aceștia nu se interesează de soarta lui.

Comentarii

comentarii