Acasă Actualitate Prima acțiune de deratizare din 2023 din Timișoara începe la mijlocul lui...

Prima acțiune de deratizare din 2023 din Timișoara începe la mijlocul lui martie

DISTRIBUIȚI

soarecePrimăria Timișoara anunță reînceperea acţiunilor de deratizare. Prima din acest an se va desfășura între 13 și 31 martie și, ca de obicei, există anumite obligații și pentru cetățeni și operatori economici. Mai exact, să elimine dăunătorii din propriile gospodării și să nu se atingă de dispozitivele instalate de operatorul de deratizare pe domeniul public.

„Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, transmit reprezentanții primăriei.

HCL 371/2007 prevede amenzi de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) și neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii.

Revenind la acțiunea desfășurată de Coral Impex pe domeniul public, reprezentanții municipalității precizează că produsele folosite în combaterea rozătoarelor fac parte din Grupa III de toxicitate, sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. De asemenea, personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat în conformitate cu  legislația în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

Comentarii

comentarii