Acasă Actualitate Prima întâlnire de formare pentru voluntarii proiectului „Tabăra din Inima Satului” în...

Prima întâlnire de formare pentru voluntarii proiectului „Tabăra din Inima Satului” în Caraș Severin

285
DISTRIBUIȚI

Prima întâlnire de formare pentru voluntarii celei de-a doua ediții a proiectului „Tabăra din Inima Satului” a avut loc, la Oravița în Caraș Severin, la care au participat 25 de voluntari, atât tineri cu experiența TDIS a verii trecute, cât și voluntari nou-veniți în program.

Dimineața a început cu rugăciune apoi, pr. Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, a adresat un călduros mesaj de bun-venit tuturor tinerilor înscriși pe listele de voluntari, totodată prezentând și echipa de formatori și asistenți de formare prezentă la Oravița. În continuare, pr. Bogoliub Martinovici, protopopul locului, a adresat cuvântul său de binecuvântare și încurajare, subliniind rolul important pe care tinerii voluntari îl vor avea în implementarea cu succes a proiectului în această vară.

După masa de prânz, voluntarii au luat parte la o prezentare succintă a atelierelor artistice, de jocuri și seri tematice, urmând ca aceștia să fie, mai apoi, împărțiți în grupe deja stabilite, pentru a lua parte la două dintre cele mai importante module ale formării..

Formarea de la Oravița este prima din seria de formări ale voluntarilor pentru taberele TDIS și TDIF ale acestui an. Următoarele formări vor avea loc la Caransebeş (7 martie) și Reşiţa (14 martie). Programele TDIS și TDIF își propun să ajungă, în această vară, în 14 comunități rurale și urbane din Banatul de Munte.

Comentarii

comentarii