Acasă Eveniment Prima misiune de salvare a elicopterului SMURD de la Caransebeş. O persoană...

Prima misiune de salvare a elicopterului SMURD de la Caransebeş. O persoană s-a accidentat pe pârtia de pe Muntele Mic

DISTRIBUIȚI

Echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeş a fost solicitat pentru prima data de salvamontiştii din judeţul Caraş-Severin pentru a ajuta la salvarea vieţii unei persoane accidentate pe pârtia din staţiunea montană Muntele Mic. 

”Persoana, de sex masculin, în vârstă de 37 de ani, a suferit policontuzii în zona toracică şi a membrelor, fiind necesar transportul de urgenţă la o unitate spitalicească. Echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontişti, care i-au acordat  acestuia primul ajutor, şi l-au transferat pe calea aerului la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a beneficia de asistenţă medicală complexă şi de tratament de specialitate”, transmite IGAV, într-un comunicat de presă de vineri.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I., a creat o strategie pentru eficientizarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă prin înfiinţarea a trei noi puncte de operare aeromedicală, destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creşterea nivelului de pregătire a personalului navigant.

Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeş a fost inaugurat la finalul anului trecut, urmând ca în perioada următoare să devină operaţionale şi celelalte două puncte din Câmpulung Moldovenesc şi judeţul Braşov.

Comentarii

comentarii