Acasă Actualitate Prima naştere într-un spital privat

Prima naştere într-un spital privat

DISTRIBUIȚI

nastere_spital_privatPrima naştere în sistem privat, a avut loc, miercuri, la Timişoara, la Spitalul Brol, al profesorului universitar doctor Tiberiu Bratu. Carmen Gârleanu a adus pe lume o fetiţă cu greutatea de 3.300. „Am ales să nasc în sistem privat, deoarece este mult mai bine şi condiţiile sunt mult mai bune. Am fost şi la maternităţile de stat, dar nici nu se compară cu cele private”, spune tânăra mămică.

O naştere naturală costă 1.600 de euro, 1.750 de euro costă o naştere naturală cu anestezie peridurală, iar pentru o cezariană se plăteşte suma de 1.900 de euro. Mămicile vor sta internate patru zile, fiind tratate corespunzător, clinica fiind la standarde occidentale. Capacitatea este de 40 de paturi, împărţite în 20 de saloane.

Noua clinică mai are în componenţă blocuri operatorii, dar şi cabinete de consultaţie. „Am aşteptat 20 de ani să se înfiinţeze şi la noi un spital privat. Avantajele sunt siguranţa pe care ţi-o conferă un spital în sistemul privat, dar şi condiţiile de cazare”, spune dr. Constantin Olaru.

Spitalul are mai multe specialităţi, fiind efectuate lifting-uri, transplant de păr, la care apelează inclusiv şi bărbaţii, procentul este de 10 la sută în cazul bărbaţilor şi 90 la sută al femeilor. Primul spital privat s-a deschis, la Timişoara, în urmă cu trei săptămâni şi în această perioadă se poartă discuţii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş pentru decontarea unor proceduri medicale. În viitor, urmează să vină să opereze chirurgi din Europa.
L. DACILESCU

Comentarii

comentarii