Acasă Actualitate Prima procedură din acest an la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

Prima procedură din acest an la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

2201
DISTRIBUIȚI

La Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara s-a efectuat prima procedură din acest an, care a presupus implantarea a unui Stent Graft la un pacient în vârstă de 56 de ani, diagnosticat cu anevrism de aorta abdominala infrarenal, (operat anterior de colecist, eventrație și stenoză de arteră carotidă).

Intervenția fost efectuată cu succes de către echipa complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenționiști, echocardiografiști și personal medical special compusă din: prof. dr. Giannakopoulos Triantafillos și Panagiotis Sideris (Atena, Grecia, proctori oficiali), prof. dr. Marian Gașpar, dr. Adi Volcescu, dr. Marius Sintean, dr. Adi Merce și dr. Laurențiu Brăescu.

”Dorim ca și acest an, 2020, să fie la fel de bun ca cel care a trecut, să creștem numărul de proceduri pe toate patologiile, să reușim implementarea chirurgiei cardiace pediatrice, la Timișoara. Toată echipa cardio-chirurgicală și conducerea institutului, în frunte cu managerul conf. dr. Constantin Luca, își exprimă satisfacția și mulțumirea de a putea face astfel de proceduri moderne în România”, spune prof. dr. Marian Gaspar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

Comentarii

comentarii